Меню
Профил
Виж всички истории

Качествените чорапи, удобните обувки и правилната козметика ни идват на помощ

Качествените чорапи, удобните обувки и правилната козметика ни идват на помощ

качествнеи чорапи и обувки с грижа за краката

 

 

Зимата е тук – да се погрижим за краката си

 

Зимните месеци са тук. Подканят ни да сложим удобни обувки и дебели чорапи. И да тръгнем на пътешествие. Да се сбием със снежни топки, да направим голям снежен човек. Или да се отдадем на спускане с шейни и зимни спортове. Усещаме, че студът изисква да се грижим повече за краката си, но не го мислим. Забавлението е на макс.

 

После неизбежно се връщаме към задълженията си – работа, деца и излизане от уюта на дома. И отново обуваме удобни обувки и дебели чорапи. Но този път не за толкова приятни занимания. И този път лампичката в главата ни светва в червено – трябва да се погрижим за краката си. Този път наистина!

 

Да, краката ни не са на показ ежедневно, както през лятото. Но здравето и красотата им са най-застрашени през зимния сезон. Не им е лесно на ходилата ни – постоянно носене на затворени обувки, гореща вода, която да ни стопли. Невъзможност на кожата да диша така, както през лятото. Краката ни заслужават да ги поглезим. Ние също го заслужаваме...

 

Как да се грижим за краката си през зимата?

 

Качествени чорапи и обувки

 

На първо място в списъка стоят две неща. Качествени чорапи и качествени обувки. Задължително условие за здрави крака е чорапите да бъдат от естествена материя. Те трябва да отговорят на основно на следните три условия – позволяват на кожата ни да диша, не създават влажна среда. Липсата на влага ще предотврати появата на неприятна миризма и инфекции. Качеството на изработка е достатъчно добро, за да сме сигурни, че нашите чорапи ще имат дълъг живот.

 

Чорапите от естествена материя и качествените обувки не са просто прищявка. Те са гаранция, че няма да си запишем час за лекарския кабинет. И си заслужават инвестицията.

 

Дезинфекцирайте обувките си!

 

Колко често сменяте и перете чорапите си? Най-вероятно след всяко носене. Повечето от нас обаче нямат зимни обувки за всеки ден. А да перем обувките си всеки ден през зимата – просто е невъзможно. Но можем да ги дезинфекцираме!

 

Дезинфекцията на обувки е наложителна и при гъбички. Най-вече в началото и края на лечението. Много хора обаче не искат да прибягват до препаратите, които се продават. И предпочитат домашните средства, за да дезинфекцират обувките си.

 

Представяме Ви три от най-добрите домашни средства, с които обувките ще станат почти толкова чисти, колкото изпраните ни чорапи:

 

  1. Кислородна вода – не струва скъпо, а е добър помощник в борбата с бактериите. Поставяме памук или тампончета, които са напоени с кислородна вода във вътрешната част на обувките си. Оставяме да престоят няколко часа. И повтаряме процедурата няколко дни подред.
  2. Алкохол – водката и ракията са убиец на микроби. А вътрешната част на обувките Ви ще бъде суха още на следващия ден. За по-сигурно, отново може да повторите процедурата няколко пъти.
  3. Натуралният оцет влиза в борбата за чисти обувки. Ние лично не ви го препоръчваме, макар да вярваме, че е ефикасен. Просто миризмата на оцет ще остане за по-дълго време. Това ще направи обувките ни чисти, но не и годни за носенe.

За да се грижим добре за краката си през зимата, то трябва да ги подхранваме.

 

Чорапите и обувките носят основна роля за здравето на краката ни през зимата. Но е изключително важно да поддържаме кожата си с подходяща козметика.

 

На пазара се предлагат не само чорапи и обувки, а и козметика, която отговаря на нуждите на нашите крака. Можете да избирате от овлажняваща козметика за крака, козметика за напукани пети, дезодоранти против изпотяване на краката.

 

Избягвайте козметика, която има алкохол. При продължително използване, тя ще изсуши допълнително кожата на краката ни.

 

Най-добре е избора на козметика да бъде по съвет на козметик или дерматолог, но хора, които познават добре кожата и проблемите на краката си, могат сами да изберат подходящ продукт.

 

Най-добре е да закупите козметиката за крака от аптека. Ако имате колебания, поискайте съвет от фармацевтите. Те са се сблъсквали със всякакви въпроси и ще Ви дадат компетентно мнение.

 

Комбинацията от качествени чорапи, обувки и козметика е най-доброто за краката ни, когато студените дни са тук.

 

Краката ни се нуждаят от ексфолиране...

 

Вече разполагате с качествени обувки, качествени чорапи и сте се погрижили за хигиената на любимите си чифтове обувки.

 

Сега просто ексфолирайте краката. Отделяйте време за тази процедура поне веднъж в седмицата, защото загрубее ли кожата ни веднъж, то битката да я направим отново мека и приятна е сложна.

 

На разположение могат да ни бъдат различни видове ексфолианти, пилата за пети, кюрета и ренде за пети. Те ще се погрижат да имаме мека кожа, без дори да излизаме от комфорта на дома си. Цените им варират в различни диапазони, но най-евтините започват на цена под пет лева и са достъпни за всеки човек, който иска да се грижи за краката си.

 

Пожелаваме Ви чорапи и обувки, които ще ви отведат на приказни места и никога няма да Ви създават проблеми.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (383)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница