Меню
Профил
Виж всички истории

5 причини да носите бамбукови чорапи

5 причини да носите бамбукови чорапи

бамбукови чорапи от производител

 

Знаете ли, че освен чорапите от висококачествен пениран памук, ние предлагаме и страхотна селекция от модели, изработени от бамбук? Точно така, любимата храна на пандите - бамбукът - може да се използва не само за ядене, но и за направата на тъкани с впечатляващи свойства. Ако искате да разберете какви са те, прочетете тази статия. Много е вероятно след това вие също като нас да се превърнете в ревностен фен на бамбуковите чорапи. Повярвайте ни - има защо! 

 

1.Бамбуковите чорапи са изключително меки и удобни

Бамбуковите влакна се естествено кръгли и гладки. Те нямат неравности или “шипчета”, които да дразнят кожата. При някои други видове тъкани, например естествената вълна, тези миниатюрни неравности правят материята “боцкаща” и неприятна на допир за хората с деликатна кожа. Бамбуковите влакна обаче имат съвсем различна структура и не страдат от този проблем. Това означава, че чорапи, изработени от такава материя са дори по-меки от памучните. И усещането от тях върху кожата е много по-луксозно и приятно. Това прави и ластиците им по-деликатни и не толкова пристягащи - идеални за хода с по-широки прасци.

 

2.Бамбуковите чорапи са цветоустойчиви

Това означава, че техните цветове не избледняват и не се отмиват с времето. Причината за тази тяхна особеност е, че бамбуковите влакна попиват цветовете много по-добре от памучните материи. Това ги прави и по-лесни за боядисване, при това с използване на много по-малко боя. А всички знаем, че употребата на по-малко ресурси е много добра новина за хората, които се стремят да опазят природата възможно най-чиста. Хвърлете един поглед на нашата селекция от шарени, бамбукови чорапи и ще разберете точно какво имаме предвид - те притежават изключително ярки и наситени цветове, които на живо са още по-впечатляващи. Освен това ще запазят яркостта си дори след многобройни пранета и сушене на слънце.

 

  1. Бамбуковите чорапи са по-издръжливи

Естествената гладкост на тези влакна също така допринася и за по-голямата здравина на материята. Бамбуковите тъкани се разнищват и протриват много по-малко от памучните или вълнените. Поради тази причина ще можете да ги носите много по-дълго, в сравнение с обикновените чорапи, без да се притеснявате от вида им или от някоя внезапно появила се дупка на палеца или петата.

 

  1. Бамбуковите влакна имат антимикробни свойства и не задържат неприятни миризми

Бамбукът абсорбира много повече вода, в сравнение с памучните материи, благодарение на микроскопичните процепи между влакната. Те по естествен начин отвеждат влагата далеч от кожата ви. Тези влагоабсорбиращи свойства означават, че бамбуковите материи са много добър избор за хора, които страдат от неприятна миризма на краката. За да се размножават, бактериите имат нужда от влажна среда - сухите крака миришат много по-малко!

 

  1. Бамбукът е екосъобразен материал

 

Бамбукът е растение с дълбока и сложна коренова система, което му дава няколко съществени предимства. Това растение се нуждае от много по-малко вода, за да расте. Бамбуковите полета рядко имат необходимост  от изкуствено напояване. Даже напротив - обикновено растат най-добре в суха и бедна на хранителни вещества почва.

Бамбукът расте изключително бързо - някои видове могат да дръпнат с над 90 см височина за един ден! Освен това той има способността лесно да регенерира веднъж щом е бил изсечен и събран. Така че няма нужда да бъдат засаждани нови семена всяка година. 

 

Сега, когато вече знаете какви са предимствата на бамбуковите чорапи, ви каним да си изберете някои от нашите най-популярни модели. Гарантираме ви, че ще останете доволни и ще се върнете за още!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница