Меню
Профил
Виж всички истории

Бели чорапи - не ги обувай - или промени правилата на играта

Бели чорапи - не ги обувай - или промени правилата на играта

бели чорапи

 

Чорапите съпътстват всеки наш ден. Обуваме чорапи, когато е студено. Слагаме чорапи, когато спортуваме. Използваме чорапите за аксесоар, когато искаме някоя дреха да изпъкне.

 

И макар да мислим най-малко за чорапите си, когато се обличаме, то те говорят толкова много за нас. За нашата хигиена, за нашия характер, за нашето настроение. Отваряйки вратите на един гардероб, то можем да разберем много за собственика – по чорапите му.

 

Не е случайно, че и при чорапите има правила. Някога чорапите са се носили само от много богати хора. Днес всеки човек, който уважава себе си трябва да знае как да ги съчетава. Как едни чорапи могат да променят формата на цялото ни тяло. Какви чорапи трябва да изберем, за да имаме здрави крака.

 

Тези правила са създадени, за да не изпадаме в неловки моменти и да предотвратим срещите си с лекаря.  А днес ще поговорим за етикета при белите чорапи. Кога можем да носим бели чорапи? Кога не може да обуем бели чорапи? И защо не може... И най-вече – как белите чорапи да останат бели...

 

Белите чорапи не са подходящи за всеки ден. Цапат се много бързо, а не искаме някой да ни гледа мръсните чорапи, нали? Трудно се съчетават с дрехи, за да стоят добре. Почти невъзможно! И най-добрата роля, която имат е в спортните облекла и дейности.

 

Белите чорапи – чорапи за спорт ...

 

Дори материята, с която са направени най-често е с голям обем и удебелена на пръстите и петите, за да създаде повече удобство на трениращите. Тенис, фитнес или народни танци - белите чорапи и чорапогащници са идеални за тази дейност. Дори понякога са задължителен аксесоар. Във всички останали случаи - белите чорапи са напълно излишни.

 

И все пак – кога можем да обуем бели чорапи (освен за спорт)?

 

Рядко можем да си го позволим. И единствено, ако сме готови да понесем много критика! Но ако сте от хората, които имат влияние върху околните и обичат да променят правилата на играта – опитайте! Все пак някога се смяташе за недопустимо да се обуят чорапи с отворени обувки. Днес недопустимото се превърна в мода. И то благодарение на хора, които не се страхуват да експериментират. И хора, на които обществото се доверява.

 

Е, чорапи с отворени обувки е удобно и си заслужава. Белите чорапи не носят позитиви. И все пак – ако се чудите как да привлечете внимание и да изпъкнете – опитайте.

 

Не се интересувам от мнението на околните. И нося бели чорапи. Как да ги запазя такива?

 

Не ги носете... Шегуваме се! Разбрахме, че ги носите. Ще Ви разкрием няколко трика, с които да им дадете по-дълъг живот. И все пак, ако питате нас – наистина не ги носете.

 

  1. Сол и топла вода

 

Смесицата от сол и топла вода може да премахва много упорити замърсявания – дори от белите чорапи. Разтворът се прави от две големи лъжици сол, който се поставят в литър топла вода. Разбърква се добре, за да се получи сместа. Накисвате. И после изпирате чорапите си.

 

  1. Сок от лимон и топла вода

 

Една чаша сок от лимон и един литър топла вода – това са двете съставки, които ще запазят белотата на чорапите. Накиснете за около час и после ги изплакнете. Дори не е задължително да ги перете с препарати. После просто ги оставете да изсъхнат.

 

  1. Лимон и сода за хляб

 

Натъркайте чорапите си със сода за хляб. След малко добавете и малко лимонов сок. Содата и лимонът имат чудодейни свойства. Ще се справят и с белотата на чифт чорапи!

 

  1. Бял оцет

 

Белият оцет е много популярен както за почистване, така и за избелване на чорапите. Изключително подходящ е за хора, които не искат да обработват дома и дрехите си с препарати. Неговите свойства не просто избелват чорапите, а предават мекота. Но без вредните елементи в препаратите...

 

Каквито и чорапи, дрехи и обувки да изберете, то носете ги със самочувствие. За да стои нещо красиво върху тялото ни, то най-важно е да се чувстваме красиви в него. И да ни бъде удобно.

 

Не забравяйте, че чорапите са важни. Много хора имат красиви костюми, но не всеки има в гардероба си красиви чорапи. Обръщайте внимание на детайлите. Те са създадени за хората, които не обичат нещата да бъдат неглижирани. Погледнете се в огледалото. Харесвате ли това, което виждате? Ако отговорът е положителен, то всичко е наред. Сложете любимите си чорапи – и бързо! Отивайте да превземете света! Той Ви очаква...

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Мания По Чорапи

25 Яну 2023
  Нищо не може да бъде по-просто за моделиране на най-добрата тенденция за зимни аксесоари. Незаменим през зимата, чифтът чорапи набира вс...

Защо всеки трябва да носи вълнени чорапи през зимата

13 Ное 2022
  Ако не сте изпитали магията на носенето на вълнени чорапи през зимата, сега е моментът да промените това. В студено и влажно време памуч...

Ревюта (140)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница