Меню
Профил
Виж всички истории

Как белите чорапи могат да скапят връзката Ви

Как белите чорапи могат да скапят връзката Ви

правила за бели чорапи

 

Може да звучи несериозно, но чорапите са важна част от облеклото ви. Цветни, ярки, на фигурки, на точки или дори на еленчета и кравички – чорапите също допринасят за визията ви.

 

Въпреки непрестанните опити на някои дизайнери с щури приумици да превърнат белите памучни чорапи в модна тенденция, те просто не съответстват на повечето социални ситуации. Това е цялата истина. Освен ако не сте Новак Джокович или някой супер готин моден блогър, на когото всичко му стои жестоко, по-добре се придържайте към общоприетите правила в облеклото на стъпалата си.

 

На първо място жените ви преценяват по чорапите. Добре де, И по чорапите. Поне там не бъркайте. Скоро се натъкнах на статия от типа „Никога няма да изляза с мъж с бели чорапи“. Там авторката пишеше, че най-незабравимите си спомени е имала с мъже, носещи шантави, цветни чорапи. Веднъж пък забелязала, че на пода около леглото на човека, с който е прекарала вечерта, са разхвърляни бели чорапи. Веднага си обяснила защо е прекарала толкова зле.

 

Белите чорапи са способни да погубят цялото ви старание да минете за елегантни. Комични са. Напомнят за снажен левент от зората на соца, загащил късите си гащета почти до гърдите. Замисляли ли сте се още защо в толкова много филми глупакът, на когото се присмиват всички, е по бели гащи и бели чорапи...  

 

И Да, те контрастират на костюма ви, но не по онзи готин начин, по който червените обувки контрастират на черната рокля. Избирайте в бяло чорапи за спорт. Защо тогава бихте ги носили под кожените си обувки, а не облечете екип на Манчестър Юнайтед под сакото си. Добър въпрос, нали? Съжалявам, че трябва да го кажа, но белите чорапи не вървят и с дънки. Опитайте се да изглеждате като готин пич, обут в тях. Не се получава.

 

Не отиват и на повечето обувки, измислени от човечеството. Основно правило е цветът на чорапите да е много сходен с цвета на обувките. Черните обувки изискват черни чорапи, сивите – близък сив нюанс и т.н. Внимание – за първи път ще чуете от мен, че може да носите бели чорапи. Ами да, но с бели обувки. Или с маратонки. Трябва да признаем непреходното очарование на спортните екипи, състоящи се от искрящо бели шорти с бели чорапи и маратонки.

 

Белите чорапи показват още, че не ви пука какво послание изпращате за себе си. Но не по онзи симпатичен неглижарски начин – показва, че просто ви е домързяло. Белите чорапи казват – „не ме интересува, че съм скучен“. Ако обуете интересни цветни чорапи ще покажете, че ви интересува как изглеждате. Често лъскате имиджа си като изтъквате знанията и уменията си, нали. Защо не използвате същия подход и при външния си вид? Цветът на чорапите вероятно ви изглежда като незначителен детайл, но всъщност показва внимание към детайлите. А то ще бъде оценено подобаващо.

 

И на последно място, но не по значение – белите чорапи могат да ви накарат да изглеждате неугледен. Така де, трябва да споменем и рационалната страна на нещата. Белите чорапи се цапат. Колкото и да ги пазите, кожените ви стегнати обувки ще им нанесат жестоки белези. И дано не ви се наложи да се събуете в нечий дом в това състояние. И така, следващият път когато посегнете към чифт бели чорапи, отивайки на гости се замислете дали да не си спестите някое неудобство. Просто си спестете всички потенциални проблеми и забутайте белите чорапи в най-затънтения шкаф на гардероба. Или още по-добре – изгорете ги. Оуу, представих си как горят бели найлонови чорапи на кантчета. Отвратително.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (362)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница