гр. София, кв. Хиподрума, бул. Иван Гешов, бл. 119

Как белите чорапи могат да скапят връзката Ви

Дата: 06 Яну 2018

правила за бели чорапи

 

Може да звучи несериозно, но чорапите са важна част от облеклото ви. Цветни, ярки, на фигурки, на точки или дори на еленчета и кравички – чорапите също допринасят за визията ви.

 

Въпреки непрестанните опити на някои дизайнери с щури приумици да превърнат белите памучни чорапи в модна тенденция, те просто не съответстват на повечето социални ситуации. Това е цялата истина. Освен ако не сте Новак Джокович или някой супер готин моден блогър, на когото всичко му стои жестоко, по-добре се придържайте към общоприетите правила в облеклото на стъпалата си.

 

На първо място жените ви преценяват по чорапите. Добре де, И по чорапите. Поне там не бъркайте. Скоро се натъкнах на статия от типа „Никога няма да изляза с мъж с бели чорапи“. Там авторката пишеше, че най-незабравимите си спомени е имала с мъже, носещи шантави, цветни чорапи. Веднъж пък забелязала, че на пода около леглото на човека, с който е прекарала вечерта, са разхвърляни бели чорапи. Веднага си обяснила защо е прекарала толкова зле.

 

Белите чорапи са способни да погубят цялото ви старание да минете за елегантни. Комични са. Напомнят за снажен левент от зората на соца, загащил късите си гащета почти до гърдите. Замисляли ли сте се още защо в толкова много филми глупакът, на когото се присмиват всички, е по бели гащи и бели чорапи...  

 

И Да, те контрастират на костюма ви, но не по онзи готин начин, по който червените обувки контрастират на черната рокля. Избирайте в бяло чорапи за спорт. Защо тогава бихте ги носили под кожените си обувки, а не облечете екип на Манчестър Юнайтед под сакото си. Добър въпрос, нали? Съжалявам, че трябва да го кажа, но белите чорапи не вървят и с дънки. Опитайте се да изглеждате като готин пич, обут в тях. Не се получава.

 

Не отиват и на повечето обувки, измислени от човечеството. Основно правило е цветът на чорапите да е много сходен с цвета на обувките. Черните обувки изискват черни чорапи, сивите – близък сив нюанс и т.н. Внимание – за първи път ще чуете от мен, че може да носите бели чорапи. Ами да, но с бели обувки. Или с маратонки. Трябва да признаем непреходното очарование на спортните екипи, състоящи се от искрящо бели шорти с бели чорапи и маратонки.

 

Белите чорапи показват още, че не ви пука какво послание изпращате за себе си. Но не по онзи симпатичен неглижарски начин – показва, че просто ви е домързяло. Белите чорапи казват – „не ме интересува, че съм скучен“. Ако обуете интересни цветни чорапи ще покажете, че ви интересува как изглеждате. Често лъскате имиджа си като изтъквате знанията и уменията си, нали. Защо не използвате същия подход и при външния си вид? Цветът на чорапите вероятно ви изглежда като незначителен детайл, но всъщност показва внимание към детайлите. А то ще бъде оценено подобаващо.

 

И на последно място, но не по значение – белите чорапи могат да ви накарат да изглеждате неугледен. Така де, трябва да споменем и рационалната страна на нещата. Белите чорапи се цапат. Колкото и да ги пазите, кожените ви стегнати обувки ще им нанесат жестоки белези. И дано не ви се наложи да се събуете в нечий дом в това състояние. И така, следващият път когато посегнете към чифт бели чорапи, отивайки на гости се замислете дали да не си спестите някое неудобство. Просто си спестете всички потенциални проблеми и забутайте белите чорапи в най-затънтения шкаф на гардероба. Или още по-добре – изгорете ги. Оуу, представих си как горят бели найлонови чорапи на кантчета. Отвратително.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Истории за чорапи

Мацки с дълги чорапи - побъркват ли мъжете

18 Яну 2018
  Обуй си дълги чорапи. Избери най-красивите, които имаш в гардероба. Или отиди до любимия си магазин и избери нов чифт. Такъв, който ще т...

Той има нужда от чорапи - да му направя ли подарък

10 Яну 2018
  Чорапи за подарък? – може би е добра идея. Дори прекрасна. Тези мисли нахлуват в главата ми, докато пия първото си кафе за деня и съм по...

Как белите чорапи могат да скапят връзката Ви

06 Яну 2018
  Може да звучи несериозно, но чорапите са важна част от облеклото ви. Цветни, ярки, на фигурки, на точки или дори на еленчета и кравички...

Анкета за проучване

Върни До Горе