Меню
Профил
Виж всички истории

Обуй си удобни чорапи - да избягаме от депресията заедно

Обуй си удобни чорапи - да избягаме от депресията заедно

 

 

Есен е. Красив сезон. Наситен с цветове, празници и усмивки. Но все пак много тъжен. Може би най-подходящото време да изпаднем в депресия. Почивките са свършили, леките дрехи заемат горните рафтове на гардероба. До следващото лято остава цяла година, децата тръгват на училище. А на нас ни се пада честта да обясняваме колко е хубаво да ставаш в шест сутринта, макар всяка сутрин да мразим алармата. Обуваме чорапи и обувки. И тръгваме по хилядите задачи.

 

Дори нямаме желание за студено питие след работа. Леко хладно ни е. На приятелите ни също. А по-лошото е там, че идва зимата. Става още по-тъжно. Иска ни се да бъдем само още за час на морето - без тежки дрехи. А вечер с ужасно неудобни, но красиви обувки. И секси чорапи, които подхождат идеално на късата рокля. Иска ни се само още веднъж за тази година да бъдем безгрижни, да спим до късно, да усетим парещите лъчи на слънцето.

 

Есен е! Лятото си отива и ни е тъжно. Много можем да говорим за този сезон и за чувствата, които предизвиква в нас. Но ще стане още по-меланхолично. Нека кажем "Не" на тъгата и да създадем свое лято през захлаждащите се дни в годината. Може би няма да ни бъде топло на тялото. Но можем да стоплим душата си.

 

Обуваме си удобни чорапи и действаме

 

Обуваме си чорапи и действаме. Поставяме си цели, които искаме да постигнем. Да отслабнем до нова година, да получим повишение на следващото събрание, да си подредим програмата така, че да имаме повече време за близките си. Няма значение каква е целта. Важното е да бъде нещо важно за нас. После си обуваме удобни чорапи и действаме. Защото ни очаква много труд, за да постигнем желаното. Но приятното напрежение ни държи мотивирани. И когато се борим за целите си, то имаме много по-малко време да бъдем тъжни и депресирани.

 

Нека обуем удобни чорапи и се заловим за работа. Нека бъдем по-амбицирани и по-можещи. Нека есента не е край, а начало на нашето по-добро бъдеще. Нека си обуем удобни чорапи и да действаме. Защото животът и времето не винаги са приятни. Но промяната е в наши ръце. Душата не трябва да усеща студ.

 

Обуваме си удобни чорапи и отиваме да спортуваме

 

Аз съм от крайно неспортуващите хора. Разбирам, ако и вие сте от тях. Истината обаче е там, че всеки ден си налагам да го правя и днес дори започва да ми харесва. Да обуем удобни чорапи и да започваме. Защото енергията ни ще се повиши, самочувствието ни ще се покачи. Здравословните показатели ще се подобрят. Ще се запознаем с нови хора, ще си отделим време, в което да забравим за света около нас.  И не е нужно да тренираме всеки ден, макар с времето да започва да ни се иска. Дори само два или три часа на седмица биха си заслужавали. Обуваме удобни чорапи и знаем, че имаме някакво време само за нас.

 

Няма значение дали ще изберем танци, фитнес или бойни спортове. Е, има, но ако гоним конкретни цели. Ако искаме просто да сме тонизирани, то най-важното е в това, че трябва да изберем любимото си занимание. Да обуем удобни чорапи и да започваме - щастието е в нашите ръце.

 

Да обуем удобни чорапи и да си почиваме

 

Да, да обуем удобни чорапи е важно. С тях гоним целите си, забавленията и бягаме от носталгията към лятото. Но есента е сред най-натоварените сезони и е много важно да намерим време за почивка. Да обуем удобните си чорапи и да останем на дивана, за да почетем книга. Да се разходим в парка или до близкия град, за да изненадаме роднините си по никое време. Да обуем удобните си чорапи и да избягаме някъде за почивните дни. Да обуем удобните си чорапи и да съберем приятелите си на кино вечер, сладки разговори и вкусна вечеря. Все пак сме хора - заслужаваме почивка, нали...

 

Да обуем удобни чорапи и да пътуваме

 

Да обуем удобни чорапи и да пътуваме - до съседното село, до съседния град или до друга държава. Есента не е повод да си останем в домовете. Приключенията са зад всеки ъгъл. Обуваме удобни чорапи и тръгваме да ги търсим.

 

Лятото си отиде. Колкото и да не искаме да го признаем. Есента е тук - пъстра е, като нюансите в душата ни. Нека сложим удобните си чорапи и да я направим една идея по-щастлива и безгрижна.

 

 Нека сложим удобните си чорапи и да променим нещата по начина, по който ни харесват. Нека сложим удобните си чорапи и да почувстваме комфорт в ума и душата си. Нека сложим удобни и топли чорапи, но сърцето ни да не чувства студ. Нека обичаме повече себе си. Есента е просто сезон. Депресията е просто усещане. Нека не им се оставяме.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (398)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница