Меню
Профил
Виж всички истории

Обуй си чорапи и остани с детето си

Обуй си чорапи и остани с детето си

 

 

Искаме пари. Искаме екскурзии. Искаме повишение и перфектен дом. Но времето минава и осъзнаваме, че перфектен живот няма. Макар да се борим за него. И все по-силно искаме да останем у дома. Да бъдем по чорапи, да изключим телевизора и да поиграем с детето си. Защото повишението може и да не дойде, екскурзиите не пречат на времето със семейството. Напротив помагат. Единственото, което няма да можем да върнем - това е времето, в което детето ни наистина е дете и ще съжаляваме непрестанно за изпуснатите мигове от неговото детство.

 

Остани по чорапи и играй с детето си

 

Остани по чорапи и поиграх с детето си. Изключи телевизора и котлона. Остави телефона в другата стая. Отдели му час, но да е само за него. Час на пълноценна игра. Това ще те зареди с енергия, а на него ще даде увереност и щастие. Имаш един час, в който да бъдеш само с детето си. Звучи чудесно,нали?

 

Остани по чорапи и вземете любимата книжка.

 

Онази, която обичате да препрочитате отново и отново. Онази, която отнася в един по-добър свят, но напомня и на нас самите да бъдем по-толерантни. Онази която е като... чорапи! Пълна с топлина, красота и усещане за уют. Онази, която ви показва, че доброто наистина побеждава и това не е илюзия. Онази, която пренася в приказен свят. И нека признаем - приказките не са само за деца. Ние също се нуждаем от тях.

 

Остани по чорапи и забрави за оценките

 

"Какво учихте днес?" - любим въпрос и за мен. Но всъщност не ме интересува дали е изкарало пет или шест. Но ме интересува защитило ли е съученик, когато е бил подиграван от другите деца. Заявил ли е себе си, когато мнението му е било различно от това на тълпата. Успял ли е да се справи с новото предизвикателство на деня и разбрало ли поуките от него. Искам да останем по чорапи и да си говорим за живота, защото той е най-големият учител.

 

Остани по чорапи и направи горещ шоколад

 

Не всеки ден, наистина е вреден. Но поне понякога. Защото разговорите, които са по чорапи и на чаша горещ шоколад са така специални. Удобни, задушевни и вълнуващи, че трудно можеш да ги забравиш. Разговорите и топлите чорапи оставят спомени, които греят цял живот. Горещият шоколад и чорапите наистина сближават - опитайте.

 

Остани по чорапи и танцувай

 

Хвани детето си и танцувай! Нека апартаментът се разтресе от движенията ви. Научи го да слуша музиката, а не да се притеснява от стъпките си. Научи го да се харесва както по чорапи, така и със скъпи обувки. Научи го да се забавлява, без да чака подходящ момент, а просто да го създава. Танцувайте по чорапи. И това ще бъде незаменимо...

 

Остани по чорапи и си почини

 

Наистина си почини. Защото щастливите родители са онези, които са спокойни. Не можеш да пееш и да скачаш, ако си изнервен, нали. Или можеш, но чувството няма да е същото. Не само за теб, но и за детето. Малките хора усещат настроенията ни. Сега е твоят момент за удобни чорапи и хубав филм. За усмивки и добро настроение. За презареждане. Усмихвай се... Ти си родител. Нали си спомняш, че това е най-прекрасното нещо на света.

 

Обуй си удобни чорапи и живей! Избягай за ден от нормите на поведение, извади детето си от тези норми. Защото всички заслужаваме свобода - поне понякога. Защото светът не е сцена. А ние далеч не сме актьори. Ние сме авторите на собствения си живот. Дали ще бъдем щастливи не винаги е въпрос на избор. Но трябва да изберем щастието, когато можем. И сме длъжни да научим децата си да бъдат удовлетворени личности. Таблицата за умножение могат да я разгадаят и сами.

 

Обуй си чорапи! Шарени чорапи и си припомни колко цветен си самият ти. Колко цветно е детето ти. И животът ти. Абсурдно е нарочно да ги правим сиви. Нереално е. Нечестно е. Спрямо нас и другите, които живеят в света ни.

 

Обуй си чорапи и се почувствай удобно. Със себе си, с тялото си. С живота си. С несъвършенствата. Нека детето ти види един уверен родител. Бъди онзи човек, с  който би се гордяло. И примерът, който искаш да вижда.

 

Обуй си шарени чорапи и живей. Този живот си заслужава. Прегърни себе си, близките си, детето си. И помни - душата няма нужда от повишение. Има нужда от щастие и любов. Забавлявайте се. И аз отивам да обуя своите вълшебни чорапи.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Мания По Чорапи

25 Яну 2023
  Нищо не може да бъде по-просто за моделиране на най-добрата тенденция за зимни аксесоари. Незаменим през зимата, чифтът чорапи набира вс...

Защо всеки трябва да носи вълнени чорапи през зимата

13 Ное 2022
  Ако не сте изпитали магията на носенето на вълнени чорапи през зимата, сега е моментът да промените това. В студено и влажно време памуч...

Ревюта (140)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница