Меню
Профил
Виж всички истории

Чорапогащниците и властта на една жена

Чорапогащниците и властта на една жена

 

Чорапогащниците са основна част от дамското облекло през студените и по-хладни дни от годината. Понякога акцентът от визията на дамите пада върху тях. Друг път са допълнение, но ако не са съчетани добре с роклята или полата, биха могли да развалят цялостната визия на една жена.  Чорапогащниците имат сила да "крещят", че сме секси, ако им позволим да го направят. Или да бъдат скромни, когато сме решили да изпъкнем по друг начин. Но чорапогащниците не са за пренебрегване - малките грешки при обличането им, могат да ни костват много - подчертаване на несъвършенствата на тялото ни е само едно от нещата.

 

Гладки и фигурални чорапогащници

 

Гладките чорапогащници са подходящи за всяка дреха, за която не сме сигурни дали фигуралните биха отивали. Ако не сте сигурни за цвета на фигуралния чорапогащник, то най-добре заложете на телесния цвят и няма да сбъркате. При фигуралните чорапогащници най-често се залага на геометричните фигури, флоралните мотиви и карето. Все повече се залага и на чорапогащниците, които изглеждат сякаш една дама има татуировка. Най-често са едноцветни и имат фигурка, която може да изобразява различни неща.

 

Плътността на чорапогащниците

 

Колкото по-малко дни има изписани на опаковката на даден чорапогащник, толкова по-малка е неговата плътност. На най-плътните е изписано 60 или повече дни. Разбира се плътните чорапогащници са и по-здрави, една идея по-скъпи от другите и осигуряват по-голяма увереност, че няма да бъдете с бримка по средата на работния ден или вечерното парти.

 

За по-дълъг живот на чорапогащниците

 

Ще излъжем, ако кажем, че не пускаме чорапогащниците си в пералня. Пускаме ги понякога. Дори понякога ги гладим, за да предпазим тялото си в интимната област по препоръка на лекар. Всъщност гладим само бельото и чорапите си, по същата причина. Иначе избираме дрехи, които не се мачкат.

 

Но това със сигурност не е най-правилното решение, ако искаме дълъг живот за чорапогащниците си. По правило те се перат в хладка вода, задължително на ръка и не се гладят.

 

История на чорапогащниците

 

Някога никой не обръщал внимание на чорапогащниците като част от дамския гардероб. Напротив - не само липсвали там, а и трудно можели да се намерят из магазините. Както знаем търсенето определя предлагането. Всичко обаче променила една красива жена - моделът Туиги.

 

Туиги направила първите си стъпки на модния подиум. И била различна от другите. Била облечена в къса пола, залагала на чорапогащниците и това променило мнението на хората за този продукт.  Точно благодарение на нея се появили чорапогащниците за всеки ден. Първият фин обикновен чорапогащник бил произведен през 1965 година. И от онзи момент до днес такива се носят от жените по целия свят. Разбира се появяват се все по-нови идеи, производствените машини са много различни, но замисълът е един - топлина и красота.

 

Любопитен факт

 

В недалечното минало една английска марка пусна на пазара космати чорапогащници. Производителите били вдъхновени от завръщането на хората към нормалността, каквото и да означава нормалност. Според тях стереотипите за епилирано тяло трябвало да се разчупят, защото не винаги можем да сме във форма ежедневно. Определят продукта си като създаден за еманципираните представители на нежния пол.

 

Е, не идеята им не придоби особено голяма популярност. И ние лично не се учудваме. Но подкрепяме мнението им, че красотата не е във фотошопа, който доукрасява снимките по списанията. Че трябва да се стараеш да изглеждаш добре, но и да обичаш тялото си, а не да му се сърдиш. Че естествената красота понякога е много по-силна от изкуственото. Просто космите им наистина са много...

 

Днес дамите не се замисляме за това, което притежаваме. Чорапогащниците са даденост, от която можем да се възползваме. Влизаме в магазина - има стотици видове. Отваряме гардероба си и има десетки видове чорапогащници. Късаме, хвърляме и си взимаме нови. Само се молим да не се случи, когато сме на публично място. Все пак раздърпаната жена е красива само в спалнята.

 

За да ги носим днес обаче трябва да благодарим на един модел, защото красотата на жената има силата да налага промени и на производителите, които се стараят да ни дават непрестанно нови и нови модели, които да задоволяват потребностите ни и да ни позволяват да изглеждаме както ние искаме.

 

Разгледайте и нашите модели чорапогащници. Сигурни сме, че ще откриете своя модел. Ако обаче търсите нещо, знаете какво е, но никога не сте го виждали - пишете ни. Може би ще можем да изработим мечтания за Вас чорапогащник. Не сме вълшебници, просто разбираме от работата си. И обичаме да правим хората щастливи. Доверете ни се...

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (362)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница