Меню
Профил
Виж всички истории

Чорапите и отворените обувки

Чорапите и отворените обувки

сандали и чорапи

 

Една неочаквана комбинация

 

Обичаме чорапи! Много обичаме чорапите! Обичаме и обувки! Знаем кои модели да изберем, за да имаме здрави крака, да се чувстваме удобно и да изглеждаме ослепително. Но има една комбинация, която кара сърцето ни да прескача силно, а умът ни да се блъска, търсейки отговор на въпроса: „Чорапи с отворени обувки – да или не?“

 

Някои определят съчетанието на чорапи и отворени обувки като катастрофално. Други споделят, че е смело и им харесва. Трети се питат кой нормален човек ще си сложи чорапи и ще ги съчетае с отворени обувки. Някои като нас си мислят: „А защо трябва да бъдем нормални?“.

 

Да, живеем във времето, в което можеш да си позволиш да бъдеш различен. Жените носят вратовръзки, мъжете се обличат в розово, нощните заведения предлагат живи филми, а някои жени съчетават чорапи и отворени обувки и изглеждат прекрасно!

 

И всичко това се случва без едните да пречат на другите. Без на някой да му пука как си носиш чорапите и обувките. Без да дължиш обяснения на околните! Е... може леличката пред блока да те гледа странно, а момчето от спирката да ти се усмихва. Но няма как да не признаем! Живеем в най-готиния век. Векът, в който можеш да бъдеш който пожелаеш и да изглеждаш точно така, както се харесваш.

 

Сега нека поговорим – как точно се носят чорапи с отворени обувки, за да изглежда съчетанието добре. Да... И тук си има тънкости.

 

Първо правило:

 

Дългите чорапи изискват къси дрехи!

 

Дългите чорапи се съчетават чудесно с отворени и затворени обувки. Няма да сгрешите, ако сте избрали точно дългите чорапи за отворените си сандали. Щом ще е шантаво, нека наистина да е шантаво.

 

Дългите чорапи стоят чудесно и имат само един недостатък – могат оптически да намалят дължината на краката. За да избегнете този нежелан ефект, то просто намалете дължината на полата. И това правило важи винаги – ако чорапите са дълги, то роклята, полата или панталоните са къси.

 

Второ правило:

 

Не на нежността!

 

Или поне ще кажем „Не“ на прекалената нежност! Представете си една обувка с тънък ток, каишка, която едва обхваща глезена Ви. Обувка, която излъчва женственост. Как я съчетавате с чорапи? Ами много трудно. Дори до почти невъзможно.

 

Когато искате да съчетаете отворени обувки с чорапи, то най-добре заложете на по-стабилни токчета и подметки, по-широки каишки, по-мащабни модели. Дори си визуализирайте как стои – шантаво, но интересно, нали...

 

Трето правило:

 

Съчетаваме разумно цветовете!

 

Не, не е задължително чорапите и обувките ни да бъдат в еднакви цветове. Дори напротив! Спокойно може да се различават! Но е много важно да си подхождат и в налудничавата ни визия да има доза хармония. Шарени чорапи с шарени обувки би било в повече. Но червени обувки със сини чорапи? – изглежда налудничаво чудесно. Проверено е!

 

Четвърто правило:

 

Самочувствие!

 

Да съчетаеш чорапи с обувки е дръзко! Очаквайте дръзки погледи и коментари на хората, с които ще се разминете на улицата, които ще срещнете на работа, в учебното заведение или на среща с компанията.

 

Ще има добри и лоши отзиви. Ако мислите, че лошите могат да Ви окажат негативно влияние – просто не сте готови за чорапи, които да обуете с отворени обувки. Ако обичате да сте различни и не е от значение какво ще кажат околните – обуйте най-красивите си чорапи с най-подходящите отворени обувки. Няма да останете незабелязани.

 

Харесвайте себе си! Обичайте се! Възхищавайте се на жената, която виждате в огледалото! Търсете стилът, който ще подхожда най-много на днешният Ви ден и който ще Ви накара да флиртувате със себе си, живота, модата, околните!

 

Ако Ви харесва да носите чорапи с отворени обувки – носете! И ако Ви гледат странно – усмихвайте се! Ако Ви се възхищават – радвайте се. Животът е тук, но ние няма да бъдем вечно на тази земя. Модата се мени, но стилът – това са нашите виждания. Не се бойте да покажете пред света как виждате себе си...

 

Бъдете отново онова безгрижно дете, което ще сложи новата рокля върху дънките си, само и само да си тръгне с нея от магазина. Което се харесва и не слуша хората, когато му казват, че сандалите са за лятото и няма как да ги обуе през пролетта с чорапи. Бъдете онова дете, което се радва на себе си, роклята си, чорапите си. И на живота! И обича себе си, без да се интересува от мнението на околните. Бъдете... Поне за малко.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Мания По Чорапи

25 Яну 2023
  Нищо не може да бъде по-просто за моделиране на най-добрата тенденция за зимни аксесоари. Незаменим през зимата, чифтът чорапи набира вс...

Защо всеки трябва да носи вълнени чорапи през зимата

13 Ное 2022
  Ако не сте изпитали магията на носенето на вълнени чорапи през зимата, сега е моментът да промените това. В студено и влажно време памуч...

Ревюта (140)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница