Меню
Профил
Виж всички истории

Патриотични чорапи – носи ги с любов

Патриотични чорапи – носи ги с любов

 

Избрах си патриотични чорапи – един чифт чорапи с лика на Христо Ботев и един чифт чорапи с този на Васил Левски. Двама българи, които са дали живота си, за да я има България.

 

Избрах си патриотични чорапи, за да си препрочитам техните цитати, когато си мисля, че пътят е свършил и всичко е предначертано. Избрах си патриотични чорапи, защото стъпвам по земята, която е била на велики герои. Избрах си патриотични чорапи с лика на великите Христо  Ботев и Васил Левски, защото са впечатляващи. Избрах си патриотични чорапи, защото съм горда, че съм българка.

 

Да, горда съм, че съм българка!

 

И виждам много хора, които твърдят, че предпочитат да са се родили в друга страна. Обаче сърцето им танцува, когато чуят българска музика. Душата им плаче, когато четат произведенията на родните автори. Кожата им настръхва, когато чуят химна на Републиката. И онемяват пред красивата природа на родната ни земя. Нищо, че тук са родени. България не спира да ги очарова всеки път, когато излязат от бетонената джунгла на големия град и стигнат по дивите плажове на родното Черноморие или из величествените гори на приказните ни планини.

 

И точно тези моменти ни напомнят кои са дедите ни. Колко кръв се е проляла, за да я има България. Тези моменти се помнят и точно за тях избирам патриотични чорапи – с лика на Христо Ботев и Васил Левски.

 

Да, знам какво се случва с държавата.

 

По стечение на обстоятелствата съм по-запозната, отколкото ми се иска. Една шепа лица се опитват да разделят хората, за да владеят. Обществото обаче е по-обединено от една обща цел – да живее достойно в държавата си. Нищо, че възгледите за постигането на целта се различават, ценността е една.

 

И ако се постигне, няма значение кой би бил крив, и кой прав – България е наша и най-важно е нейното бъдеще. И в тези дни на размирици и възраждане, отново ще си обуя патриотични чорапи. Патриотични чорапи с лика на Христо Ботев и Васил Левски. Защото, за да видиш светлината, първо трябва да достигнеш до дълбините. А ние вече плуваме в тях.

 

Ще купя патриотични чорапи – с ликовете на Христо Ботев и Васил Левски за подарък.

 

Ще купя патриотични чорапи – с ликовете на Христо Ботев и Васил Левски за подарък. За близките ми, които са далеч от родните си места. Вече виждам пламъкът в очите им и сълзите от радост, когато видят новите си патриотични чорапи с ликовете на нашите герои – Христо Ботев и Васил Левски.

 

Виждам с каква гордост ще си ги носят и как ще показват патриотичните си чорапи на чуждестранните си приятели. Виждам светът, който не веднъж е прекланял глава пред великите ни герои и българите, които с гордост носят ликовете им по себе си, а делата им в сърцата си.

 

Ще купя патриотични чорапи с ликовете на Христо Ботев и Васил Левски и ще обикалям из планините

 

Чудните кътчета на страната ни заслужават да се опознаят. Ще бера билки, ще катеря върховете, ще разказвам историята ни на чужденците, които срещам по пътя си. Ще се постарая да бъда добра и да помагам на хората – може би не е велико дело, но със сигурност ще направи света една идея по-добър.

 

Ще купя патриотични чорапи с ликовете на Христо Ботев и Васил Левски и най-важното – ще ги подаря на децата си…

 

Искам да ги науча, че историята не е просто нещо, което се учи в училище. Тя е нещо, което трябва да опознаеш, разбереш и заобичаш. Тя е паметта на нацията и нещото, което ни държи живо като народ – въпреки трудностите.

 

Ще купя патриотични чорапи с ликовете на Христо Ботев и Васил Левски и ще си припомням, че България е наша…

 

Тя не принадлежи на една шепа народ. Напротив! Тя е на хората, на нашите деца, на нашите родители. На всички, които я обичаме, които се интересуваме от нейното бъдеще и развитие. Тя е наш дом и убежище и където и да сме по света, я носим в сърцето си. В душата си. В мислите си…

 

Обуй си патриотични чорапи и бъди у дома – където и да си по света!

 

Патриотични чорапи с ликовете на Христо Ботев и Васил Левски – създадени с любов, за онези, които ще ги носят с любов!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (398)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница