Меню
Профил
Виж всички истории

Да им подаряваме ли мъжки чорапи на мъжете, или да се оправят сами?

Да им подаряваме ли мъжки чорапи на мъжете, или да се оправят сами?

 

Подаряването като жест на един човек към друг целѝ преди всичко да донесе положителни емоции у получателя. Много от нас обичат да правят подаръци, а още по-голяма част - да получават подаръци. “Да, стига да не са чорапи!”, може би ще си кажат мъжете, които с повод и без повод получават поредния чифт чорапи от своята половинка, майка, баба... като цяло, предимно от женското съсловие у дома.

Възприемани за банален подарък от мнозина, мъжките чорапи обаче винаги влизат в употреба. Всеизвестен факт е, че мъжете рядко поемат самоинициатива по закупуване на нови чорапи... или каквото и да било. Така се стига до момента, в който точно онзи чифт мъжки чорапи, който са получили по Коледа,  за рождения ден или без повод, се появява точно навреме.

Истината е, че мъжките чорапи могат да бъдат наистина страхотен подарък, а в следващите редове ще ви разкажем защо и как да ги превърнете в такъв.

А колкото до това дали да подаряваме мъжки чорапи на мъжете, или да ги оставим да се оправят сами - нека продължим да го правим, защото шансовете да останат без чорапи е много голям. А и никой не би искал мъжете, на които държим, да ходят боси, нали?

Добре поднесеният подарък, включително и мъжки чорапи, може да бъде наистина впечатляващ

Когато по-горе споменахме, че обичаме да правим подаръци, имахме предвид не толкова закупуването, а подготовката на подаръка и главно неговото поднасяне. Мъжките чорапи биха били идеален подарък, когато са подбрани правилно и бъдат поднесени с мисъл. Някои покупки, предназначени за подарък, правят много добро впечатление, поднесени в подаръчна торбичка - съществуват множество вариации от размери, красиви дизайни, материали, от които са изработени и т.н.

За друг тип покупки обаче, в т.ч. и мъжките чорапи, подаръчната кутия безспорно е по-добрият вариант. Подаръкът в кутия изглежда много по-стилно и красиво, а разнообразието от подаръчни такива също е доста голямо. Предлагат се кутии в множество форми, размери и цветове, за да съчетаете избраните чорапи с подходящата подаръчна кутия.

Не е изключено чорапите да бъдат поднесени като допълнителен аксесоар към основния подарък - мъжки колан, обувки, портфейл и други. Картичката, разбира се, би могла да бъде чудесен завършек на вашия подарък. Преди това обаче нека ви представим няколко насоки около избора на мъжки чорапи за подарък.

Предназначение на чорапите - стил, удобство и комфорт или по малко от всичко

Според почти всяка баба, чорапите са, за да топлят - смее ли някой да го отрече? Основната функция на чорапите е да предпазват краката ни на първо място от студа, на второ - от ръбовете на обувките, които, благодарение на чорапите, стават удобни за носене. Чорапите обаче изминават дълъг път в своето развитие до днес. И макар за мнозина този елемент от облеклото да остава скрит, следователно, все едно е какви чорапи ще носим, истината е друга - чорапите се виждат и те говорят много за стила на мъжа. Затова, при избора на мъжки чорапи за подарък, е добре да заложим на качества като креативност и въображение - това ще направи подаръка още по-въздействащ.

Типове мъжки чорапи и кои да изберем за подарък?

Днес съществуват различни типове мъжки чорапи, които бихме могли да селектираме по различни критерии, като например дължина, цвят, повода им за носене (в офиса, у дома, навън) и други. По-голямата част от мъжете не обръщат внимание на някои дребни детайли по отношение на стила си, като чорапите например. Това е още едно доказателство защо е важно да продължим да подаряваме мъжки чорапи на мъжете - грижим се за добрия им външен вид.

Ето няколко общи насоки при избора на чорапи според споменатите по-горе критерии:

Видове мъжки чорапи според дължината:

Късите мъжки чорапи са идеалният избор за летните месеци, ако получателят им е почитател на по-небрежния стил на обличане, спорта и разходките. Късите чорапи се съчетават идеално с къси панталони, да не кажем, че дори са задължителни при носенето им.

Дългите мъжки чорапи почти винаги могат да се превърнат в идеалния подарък за мъжа. Тъй като в днешно време на повечето от нас се налага да работим, дългите чорапи са задължителен аксесоар за мъжа в офиса, както и в по-неформална среда. Дългите чорапи се носят с дълги панталони, а обичайно работата - била тя в офис или не, почти винаги предполага носенето на дълги панталони. Съществуват и изключения, но едно е сигурно - дългите мъжки чорапи винаги ще влязат в употреба.

Видове мъжки чорапи според цвета:

Едноцветните мъжки чорапи са класика в жанра. Когато избирате къси чорапи за подарък, от практична гледна точка е препоръчително те да са едноцветни - тъмносини, черни, сиви, бели. Дългите чорапи също са по-универсални, когато са в един цвят. Те могат да бъдат носени по всякакъв повод.

Шарените мъжки чорапи, известни още като “весели чорапи”, са изборът, с който със сигурност ще повишите настроението - вашето и на получателя им. Веселите чорапи са с десени, вдъхновени от света около нас - животни, коли, мотори, емблеми на любими футболни отбори, музиканти, култови филмови и комиксови герои, реплики от любими филми и какво ли още не. Със своя индивидуален стил и позитивното си излъчване този тип чорапи се радват на широка популярност у нас и по света.

Носенето на шарени чорапи обаче има своите специфики и те се пораждат основно от необходимостта за правилното им съчетание с цветовете на дрехите. Те могат да се превърнат в идеалния завършек на стилната визия, когато са съчетани с цвета на основното мъжко облекло. В общия случай те трябва да подхождат на един или няколко от елементите в облеклото, в противен случай стоят не на място.

Разбира се, последното важи, ако се носят навън. Чорапи с анимации, комикси, анимета и прочие любими елементи от поп културата могат да бъдат идеалния подарък за почитателите им, да донесат търсения комфорт на ползвателя си у дома, където не е необходимо да се замисля много за цветовете.

Видове мъжки чорапи според типа носене:

Ежедневни мъжки чорапи - в тази категория може да попадне всеки един от гореописаните модели чорапи, стига да предоставят нужното удобство за крака при продължителното им носене. В случай че става въпрос за подарък на мъж, чието ежедневие се характеризира с голяма физическа активност, то различни видове по-спортни модели ежедневни чорапи биха били идеалните.

Луксозни мъжки чорапи - този тип чорапи са една идея по-стилни и са изработени от висококачествена материя. Обикновено луксозните мъжки чорапи се изработват от различни памучни материи, антибактериални са и са с изчистен едноцветен дизайн. Моделите луксозни чорапи предлагат едновременно стил и комфорт.

Чорапи за подарък на любимия мъж

Както видяхме, покупката на подарък мъжки чорапи в никакъв случай не бива да се тълкува като “отбиване на номер”. Да купим правилния тип мъжки чорапи означава, че познаваме вкуса на човека, за когото е предназначен подаръкът. Този, на пръв поглед традиционен подарък, може да се превърне в наистина запомнящ се за любимия мъж, стига да бъде неговото изпълнение подобаващо..

В заключение отново ще споменем няколко факти за мъжете и чорапите им: мъжете не искат да ходят боси, пазаруването не е сред любимите им занимания, а за стила си често се доверяват на своята половинка. Е, в този ред на мисли - продължавайте да подарявате чорапи на мъжете, било то с повод или без повод, чорапите винаги са им необходими.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (398)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница