Меню
Профил
Виж всички истории

Гъбички по краката - помагат ли чорапите

Гъбички по краката - помагат ли чорапите

чорапи и здрави крака

 

Гъбичките са едно от най-неприятните неща, които може да ни сполети. А гъбичките по краката са тези, които ни тормозят най-много. Не можем да свалим чорапите и обувките си, за да се почешем. В студените дни трябва постоянно да слагаме чисти чорапи и дезинфекцирани обувки, иначе борбата с упоритите гъбички по краката става не просто дълъг и сложен процес, а почти невъзможен.

 

Досадните гъбички по краката най-често обитават най-горния слой на нашата кожа, но си избират влажни участъци и местата от нашите крака, които нямат голям достъп до проветрение. По тази причина качествените чорапи и обувки не са просто каприз, а защитник срещу досадните гъбички по краката. Те не създават влажна среда и позволяват на кожата на краката ни да диша. Спестяват ни ужасното чувство на сърбеж, парене и напукване на кожата. Спестяват ни часовете пред лекарския кабинет и парите, които трябва да дадем за рецептата, която ни е изписана. Качествените чорапи и обувки не приемат гъбичките по краката за свои гости. Профилактичното използване на бебешка пудра пък помага за предотвратяването на влажна среда.

 

Да, вече знаем, че чорапите и обувките са важни! Но може би е късно...

 

Ако вече имаме гъбички по краката?

 

 • Най-добрият съвет, който можем да Ви дадем – посетете лекар. Гъбичките по краката, а и по всяка една част от тялото са различни видове. Специалистите се сблъскват всеки ден с хора, които страдат от тях. И ще Ви дадат медикаменти, с които ще се справите максимално бързо с проблема, които се нарича гъбички по краката.
 • Не чакайте да гъбичките по краката да отминат – за съжаление те са доста упорити. И лечението продължава дълго. Дори да се намажете с лекарство и сърбежът и паренето да отшумят, гъбичките по краката могат да се върнат по-бързо, отколкото предполагате.
 • Никакви сладки неща! Вие обожавате сладко? Гъбичките по краката Ви също... Както и гъбичките по която и да е част от тялото Ви. И нито чорапите ще Ви спасят, ако ги имате и хапвате сладко, нито обувките.
 • Не носете един и същ чифт обувки повече от един ден. После дезинфекцирайте, преди да ги обуете от ново. Това се отнася и за чорапите. Гъбичките на краката ще са безсилни, ако избирате качествени чорапи и обувки, които освен изработени от подходящ материал, трябва да стоят и удобно на краката Ви. Запомнете – не чакайте да се разширят чорапите и обувките Ви. Чорапите и обувките трябва да са по мярка, когато ги купувате.
 • Перете всичко, което се докосва до кожата на краката Ви на високи градуси – чорапи, хавлия, обувки. Високата температура на водата унищожава микробите.
 • Не посещавайте сауна, басейн, почиствайте добре мокрите помещения в дома си. Гъбичките са заразни, а сме сигурни, че не желаете да заразите околните. И в никакъв случай не си разменяйте изпраните чорапи с другите членове на семейството. Дори всички чифтове чорапи да са останали само с едно чорапче. Гъбичките са заразни. Гъбичките по краката – ужасни!

 

Гъбички по краката – не искаме да използваме лекарства...

 

Навярно много от Вас не желаят да прибягват до лекарства, но трябва да се справят с гъбичките по краката. Осигурили сте си качествени чорапи и обувки. Какво още може да направите? Ще ви споделим за най-добрите домашни средства за борба с гъбичките. Някои от тях знаем от бабите си, други от приятели. Трети можем да намерим из форумите.

 

 • Вода и оцет – казват, че този разтвор е чудодеен. Хубаво е да се прави поне два пъти дневно, като краката се накисват поне за двадесет минути. Киселинната основа убива бактериите и не позволява на гъбичките по краката да се разпространят по кожата. Задължително подсушавате добре и не оставяте влага по кожата си. Кърпата трябва да е чиста, както и чорапите. Напомняме – изпрани на висока температура.
 • Ако положението е нетърпимо – с чист ябълков оцет намазваме краката си. Когато изсъхнат можем да ги намажем отново. Повтаряме процедурата не повече от пет пъти на ден, като оставяме време на кожата да диша. Ако излизаме, то трябва внимателно да изберем чорапите и обувките си и да не ги сваляме, докато сме навън. Все пак миризмата на оцет е нещо трайно.
 • Киселото мляко също идва на помощ, когато се борим с гъбички по краката, но неговата роля е по-скоро да намали чувството на сърбеж и парене, които предизвикват гъбичките по краката. Просто наложете засегнатия участък с млякото. Можете отгоре да си сложите чорапи и да пренущувате.
 • Чесънът идва на помощ! Той е един от най-сигурните природни методи, които ще Ви отърват от гъбичките по краката. Натъркайте засегнатата кожа с обелена скилидка или капнете няколко капки сок от чесън. Най-добре е тази процедура да се направи вечерта. Преди да си легнете. Сложете на краката си памучни чорапи и сънувайте хубави сънища. Сутринта минете през банята. Дано проблемът с гъбичките по краката вече е в по-малки размери.
 • Кислородна вода – три процента. Накиснете краката си в равна пропорция вода и кислородна вода. Нека краката Ви останат в сместа около половин час. За този метод казват, че действа сигурно, но бавно. Лечението с него може да продължи и месец.

 

Навярно има още много домашни методи, които ще Ви помогнат да се справите с гъбичките по краката. Но те помагат най-вече, когато проблемът се хване в самото начало. Медикаментите, които бихте получили от своя лекар и съветите, които той би Ви дал са най-добрите и бързи, които ще решат проблема с гъбичките по краката максимално безвредно и в най-кратък срок.

 

Чорапите, които ние Ви предлагаме са на достъпна цена и не биха позволили да развиете гъбички по краката. Защото използваме естествени материи, защото държим да станете наши дългосрочни клиенти и да ни имате доверие. Защото не бихме си позволили да изпратим някой човек пред лекарския кабинет. Ние държим на качеството при чорапите! А разликата в цената между качествените чорапи и чорапите, които са вредни за Вашите крака е минимална. А спестява толкова много...

 

А когато си харесате поредния чифт скъпи обувки и някой Ви се скара – просто му кажете, че се грижите за здравето си. Евтиното почти винаги излиза скъпо. А когато чорапите и обувките са некачествени – рискувате здравето си. Кажете „Не!“ на гъбичките по краката.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (398)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница