УСМИХНИ СЕ, ТУК ЩЕ НАМЕРИШ ТВОИТЕ НОВИ ЧОРАПИ!
Магазин: гр. София, Център
ул. Московска 27, входът е от ул. Раковска
Чорапи за всички

0

Магазин: гр. София, Център
ул. Московска 27, входът е от ул. Раковска
Виж всички истории

Качествените чорапи, удобните обувки и правилната козметика ни идват на помощ

качествнеи чорапи и обувки с грижа за краката

 

 

Зимата е тук – да се погрижим за краката си

 

Зимните месеци са тук. Подканят ни да сложим удобни обувки и дебели чорапи. И да тръгнем на пътешествие. Да се сбием със снежни топки, да направим голям снежен човек. Или да се отдадем на спускане с шейни и зимни спортове. Усещаме, че студът изисква да се грижим повече за краката си, но не го мислим. Забавлението е на макс.

 

После неизбежно се връщаме към задълженията си – работа, деца и излизане от уюта на дома. И отново обуваме удобни обувки и дебели чорапи. Но този път не за толкова приятни занимания. И този път лампичката в главата ни светва в червено – трябва да се погрижим за краката си. Този път наистина!

 

Да, краката ни не са на показ ежедневно, както през лятото. Но здравето и красотата им са най-застрашени през зимния сезон. Не им е лесно на ходилата ни – постоянно носене на затворени обувки, гореща вода, която да ни стопли. Невъзможност на кожата да диша така, както през лятото. Краката ни заслужават да ги поглезим. Ние също го заслужаваме...

 

Как да се грижим за краката си през зимата?

 

Качествени чорапи и обувки

 

На първо място в списъка стоят две неща. Качествени чорапи и качествени обувки. Задължително условие за здрави крака е чорапите да бъдат от естествена материя. Те трябва да отговорят на основно на следните три условия – позволяват на кожата ни да диша, не създават влажна среда. Липсата на влага ще предотврати появата на неприятна миризма и инфекции. Качеството на изработка е достатъчно добро, за да сме сигурни, че нашите чорапи ще имат дълъг живот.

 

Чорапите от естествена материя и качествените обувки не са просто прищявка. Те са гаранция, че няма да си запишем час за лекарския кабинет. И си заслужават инвестицията.

 

Дезинфекцирайте обувките си!

 

Колко често сменяте и перете чорапите си? Най-вероятно след всяко носене. Повечето от нас обаче нямат зимни обувки за всеки ден. А да перем обувките си всеки ден през зимата – просто е невъзможно. Но можем да ги дезинфекцираме!

 

Дезинфекцията на обувки е наложителна и при гъбички. Най-вече в началото и края на лечението. Много хора обаче не искат да прибягват до препаратите, които се продават. И предпочитат домашните средства, за да дезинфекцират обувките си.

 

Представяме Ви три от най-добрите домашни средства, с които обувките ще станат почти толкова чисти, колкото изпраните ни чорапи:

 

  1. Кислородна вода – не струва скъпо, а е добър помощник в борбата с бактериите. Поставяме памук или тампончета, които са напоени с кислородна вода във вътрешната част на обувките си. Оставяме да престоят няколко часа. И повтаряме процедурата няколко дни подред.
  2. Алкохол – водката и ракията са убиец на микроби. А вътрешната част на обувките Ви ще бъде суха още на следващия ден. За по-сигурно, отново може да повторите процедурата няколко пъти.
  3. Натуралният оцет влиза в борбата за чисти обувки. Ние лично не ви го препоръчваме, макар да вярваме, че е ефикасен. Просто миризмата на оцет ще остане за по-дълго време. Това ще направи обувките ни чисти, но не и годни за носенe.

За да се грижим добре за краката си през зимата, то трябва да ги подхранваме.

 

Чорапите и обувките носят основна роля за здравето на краката ни през зимата. Но е изключително важно да поддържаме кожата си с подходяща козметика.

 

На пазара се предлагат не само чорапи и обувки, а и козметика, която отговаря на нуждите на нашите крака. Можете да избирате от овлажняваща козметика за крака, козметика за напукани пети, дезодоранти против изпотяване на краката.

 

Избягвайте козметика, която има алкохол. При продължително използване, тя ще изсуши допълнително кожата на краката ни.

 

Най-добре е избора на козметика да бъде по съвет на козметик или дерматолог, но хора, които познават добре кожата и проблемите на краката си, могат сами да изберат подходящ продукт.

 

Най-добре е да закупите козметиката за крака от аптека. Ако имате колебания, поискайте съвет от фармацевтите. Те са се сблъсквали със всякакви въпроси и ще Ви дадат компетентно мнение.

 

Комбинацията от качествени чорапи, обувки и козметика е най-доброто за краката ни, когато студените дни са тук.

 

Краката ни се нуждаят от ексфолиране...

 

Вече разполагате с качествени обувки, качествени чорапи и сте се погрижили за хигиената на любимите си чифтове обувки.

 

Сега просто ексфолирайте краката. Отделяйте време за тази процедура поне веднъж в седмицата, защото загрубее ли кожата ни веднъж, то битката да я направим отново мека и приятна е сложна.

 

На разположение могат да ни бъдат различни видове ексфолианти, пилата за пети, кюрета и ренде за пети. Те ще се погрижат да имаме мека кожа, без дори да излизаме от комфорта на дома си. Цените им варират в различни диапазони, но най-евтините започват на цена под пет лева и са достъпни за всеки човек, който иска да се грижи за краката си.

 

Пожелаваме Ви чорапи и обувки, които ще ви отведат на приказни места и никога няма да Ви създават проблеми.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Отзиви във Facebook от клиенти

 

Истории за чорапи

  Една неочаквана комбинация   Обичаме чорапи! Много обичаме чорапите! Обичаме и обувки! Знаем кои модели да изберем, за да има...
  Не просто продаваме чорапи, а ги обичаме. Чорапите ни дават здраве и топлина, могат да бъдат скрити под дрехите ни или да се превърнат в...
  Гъбичките са едно от най-неприятните неща, които може да ни сполети. А гъбичките по краката са тези, които ни тормозят най-много. Не мож...
  Качествени чорапи, удобни обувки и хубав педикюр – това са трите основи, за да имаме здрави крака. И трите стъпки как да запазим здравет...
  Няма значение в кой дом ще влезем и кой гардероб ще отворим. Във всеки един дом има чорапи. Не можем бе тях! Чорапите са онези, които ос...
  Според различни философии, всеки цвят притежава своя сила. И силата да ни накара да се чувстваме по определен начин. И ако се облечем в...

Кои сме най-много :)