Меню
Профил
Виж всички истории

Как чорапите достигат до нас?

Как чорапите достигат до нас?

 

Живеем в забързано време. Време, в което имаме всичко. И то само на минути разстояние. Но и време, в което все по-малко си даваме сметка как нещата достигат до нас. Замислихме се и дали е нужно. Не може ли да бъдем просто консуматори - без да мислим, без да се натоварваме, без да преценяваме. Харесва ни - купуваме го. Не ни харесва - подминаваме.

 

Оказа се, че не може. Защото все повече търговци използват факта, че не се информирани и ни продават некачествени неща на безумни цени. Да, вафлите са много вкусни. Ще ги ядем ли обаче толкова често, ако сме наясно какво означават всички онези странни наименования на опаковката им. Да, има сокове, на които пише, че са за деца - ще ги даваме ли всеки ден, ако се замислим какво слагаме в организма на любимите си същества. Да, дрехи има навсякъде - ще купим ли обаче нещо, което би ни изпотило или разранило. И чорапи има навсякъде - ще си купим ли, ако знаем, че те ще навредят на краката ни?

 

И да - днес ще говорим за чорапи. Просто защото разбираме от тях. Имаме отношение и по въпроса със соковете, но няма да ангажираме никого с него. Все пак в едното сме професионалисти. В другото бихме изразили една позиция, която изхожда само от личните ни убеждения.

 

Откъде идват чорапите?

 

Ако имате баба или дядо, които могат да плетат чорапи или са научили Вас, то честито. Късметлия сте! Вярваме, че при това положение сте напълно наясно как чорапите са се озовали в гардероба ви. Или поне част от тях.

 

Ако сте като нас и няма кой едни чорапи да Ви изработи - спокойно. Ние ще се погрижим и ние, и вие да не останете боси. А и колегите. Но какво точно правим и как ни се получава да създаваме толкова разнообразни и красиви видове чорапи, които да отговарят на всеки вкус и стил... Ще Ви разкажем сега.

 

Машини за чорапи

 

В днешно време повечето производствени дейности се извършват на машини. При производството на чорапи не е по-различно. От изключителна важност е те да бъдат модерни. Това не е някаква прищявка, чрез която хората в бранша си мерят възможностите, а огромна необходимост. Колкото по-съвременна е една машина, толкова по-качествени чорапи ще произвежда. А добрите машини са една сериозна инвестиция. Има едно много важно условие - колкото повече игли има един уред, толкова по-фини чорапи ще създаде той.

 

Може би това е и една от причините много хора да се откажат от производството. Но на пазара нямаш избор - или се развиваш, или играта за теб приключва.

 

Дизайнът на чорапите

 

Залага се на цветове, които варират в една много богата гама и щампи, които да направят чорапите още по-атрактивен продукт. Важна част е и дължината - дълги чорапи, къси чорапи, чорапи над глезена. Както и за какво са предназначени - дали потенциалните клиенти ще ги носят с официални дрехи или ще спортуват с тях. По този критерии се избира материята на бъдещите чорапи. Сред най-предпочитаните материи са памук, коприна, бамбук и вълна.

 

Изработката на чорапите

 

После всичко се изработва на компютър, за да се даде ясната визия на бъдещия продукт. Започва и производственият процес на чорапите, като за да се направят пръстите най-често се използва друга машина. Или ако се използва много модерна технология, то и пръстите могат да се създадат на една и съща.

 

Преди чорапите да станат видими за клиентите

 

Чорапите се гладят, иначе е немислимо да бъдат изложени в магазина. По-големите фирми разполагат с гладачни машини. По-малките производства гладят ръчно. При този процес е много важна парата. Тя е много силна и премахва бактериите, които биха могли да навредят на хората, които ще ги обуят.

 

Брак при чорапите

 

Не всички чорапи, които са произведени стават за продажба. Всичко се преглежда хубаво и дефектните се отстраняват. Чак след това се опаковат и етикират. После тръгват по търговската мрежа, за да зарадват новите си собственици.

 

Приятно носене на любимите чорапи

 

Тук се намесват потребителите, които избират най-подходящия за тях чифт. Много е важно те да помислят до колко производителя е инвестирал, за да се чувстват удобно и да имат здрави ходила. Колко труд и мисъл е положил този човек, за да създаде добър продукт. Бихме ли си купили точно тези чорапи, ако знаем как са произведени? Ако отговорът е положителен - купувайте смело. Ако е отрицателен - не си играйте със  здравето си.

 

Вижте нашите чорапи...

 

Собствено производство са. Инвестирали сме много в изработката им и вярваме, че ще отговорят на всичките Ви изисквания. Чорапи... Та ние обичаме чорапи. Как може да си позволим да не са сред най-добрите на пазара. Вярваме, че Вие също обичате чорапи. Ами грабвайте онзи чифт, който ще усмихне деня Ви.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (393)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница