Меню
Профил
Виж всички истории

Кой е виновен, че ни миришат чорапите?

Кой е виновен, че ни миришат чорапите?

чорапите миришат

 

Миришещите чорапи са един огромен проблем! Не само на мен, а и на голяма част от хората, които познавам. Бацили! Болести! Микроби! Каква неприятна мърлящина! - ще кажат някои. Незнание за причинителите на проблема и голяма трудност да го преодолеем, бих казала аз.

 

Колко хора са сигурни, че след като свалят обувките си няма да им миришат чорапите? Кой никога не е имал притеснения, които са свързани с миришещи чорапи?

 

Кога някой ни е обяснил как да се грижим за чорапите си? Как да избираме чорапи, когато пазаруваме. На колко време да сменяме стелките на обувките си...Кога разбираме, че миришещите чорапи са проблем? Още преди да се превърне в такъв или след като усетим ужасната миризма?

 

В крайна сметка миришещите чорапи – символ на каръците ли са? Или всеки може да им падне в капана?

 

Миришещите чорапи са проблем не само на човека, който ги носи. Те са проблем на цялото общество! На родителите и учителите, които не дават правилни съвети на децата си и казват: "Това са просто чорапи". На производството, което ни залива с опасни за здравето и комфорта ни продукти. На икономиката, която не дава ресурси на всеки един човек, за да се погрижи за здравето си.

 

Защото чорапите, които миришат рядко са само козметичен ефект. И по-често са среда, в която се развиват инфекции.

 

Е, в такъв случай как да посочим само един за виновен, щом никой не ни учи как да се грижим за чорапите и краката си? Как да не миришат чорапите ни, ако няма кой да ни обясни защо е по-добре да дадем лев или два повече, но да инвестираме в качество. И защо материята наистина е от значение.

 

Как да намалим миришещите чорапи, когато пазаруваме от големи вериги, без да има кой да ни разкаже за продукта. И защо избягваме специализираните магазини, които разполагат с обучен персонал.

 

Смешен ни е фактът, че някога е имало един магазин, в който се е продавало всичко. Днес големите вериги работят на същия принцип. Просто не е един магазин за цяло село, а са десетки смесени магазини в квартала.

 

И ако на пръв поглед това изглежда удобно, то на втора мисъл разбираме, че не е правилно.

 

Етикетите не винаги казват истината за чорапите. Нашите познания за чорапи не винаги са достатъчни. Докато разберем какъв проблем може да си създадем, то вече сме с миришещи чорапи пред лекарския кабинет.

 

И започваме да се вълнуваме как да се отървем от проблема и кой е виновен за него. А то виновният рядко е само един...

 

За да не бъдем хора, които просто недоволстват, то нека си направим списък със съвети, чрез който да избегнем миришещите чорапи...

 

Първи съвет:

 

За да не миришат чорапите, пазаруваме от специализирани магазини за чорапи

 

Независимо дали ще ги посетим на място или ще изберем онлайн пазаруването, то служителите ще са компетентни и с удоволствие ще отговорят на всеки изникнал въпрос. И най-вероятно, ако споделим повече за обувките си, ще могат да ни дадат по-конкретно съвети как да изберем чорапите си, за да не миришат.

 

Втори съвет:

 

За да не миришат чорапите, не трябва да миришат обувките

 

Качествени обувки и редовна смяна на стелките. Това е един сигурен лек срещу миризливи чорапи.

 

Трети съвет:

 

Козметика за крака

 

Все още живеем във време, в което я пренебрегваме. Но нека се замислим - защо носим дезодорант под мишниците си? А защо да не изберем козметика за крака, ако ще предотврати миризмата на краката ни?

 

Четвърти съвет:

 

Ако имате проблем, говорете за него.

 

Да, не е лесно да кажем, че чорапите ни миришат. Особено, ако сме по-стеснителни хора. Но още по-трудно е да живеем с този проблем и той ежедневно да ни тормози. А разрешение на проблемите има. Стига да търсим начин това да се случи.

 

Нека живеем спокойно, но и отговорно. Дължим го на себе си, здравето си и външния си вид. Нека не се чувстваме неудобно, защото миришат чорапите ни. С толкова трудности сме се справили. С едни чорапи ли няма да можем?

 

Следвайки горните съвети ще направим живота си по-спокоен, ще възпитаме децата си като хора, които обръщат внимание на детайлите и ще бъдем умни потребители, а не хора, които приемат всяко нещо за чиста монета.

 

Чорапите са важни! Грижат се за краката ни! Нека ние се погрижим да изберем правилния чифт. Те ще ни се отблагодарят! А при всяко тяхно обуване, ние ще се чувстваме щастливи.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Ревюта (263)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница