Меню
Профил
Виж всички истории

Маратонки и чорапи – как да си купим правилния чифт?

Маратонки и чорапи – как да си купим правилния чифт?

 

Миналата седмица си говорихме за чорапите и маратонките. Днес ще продължим темата, като ще наблегнем на практическите съвети. Ще си говорим за маратонките – техните разновидности, как да изберем правилния за нас чифт и разбира се – какви чорапи да обуем, когато слагаме маратонки.

 

Всички знаем, че маратонките са най-известният вид спортни обувки. Но не всички знаем, че не всяка една маратонка е подходяща за всеки тип спорт. Не и всички видове чорапи могат да се сложат с маратонки, като запазят свойството си – да предпазват краката от инфекции и да създадат удобство.

 

Маратонките – какви видове има?

 

Основните типове маратонки, които съществуват са за джогинг и ходене, за баскетбол, за бягане по писта, за футбол, за тенис и за скейтборд. Да, наистина спорта определя обувките, които носим! За щастие чорапите, които избираме за маратонки имат почти едни и същи качества. Но за чорапите ще си говорим по-късно.

 

Маратонките за джогинг и ходене – те са леки, подметката им е мека, в задната си част, често имат камери с гел или въздух, чиято задача е да омекотяват набиването, което се получава, когато стъпваме.

 

 Маратонките за баскетбол – те са по-високи, за да могат да обхванат глезена. Подметките са много дебели, за да намалят натоварването във всяка част на стъпалото.

 

За бягане по писта – тези видове маратонки са изключително леки. Имат шпайкове в предната част. Това води до отлична стабилност.

 

За футбол – отново много леки маратонки. Снабдени са с бутонки на подметката. Стандартът е горната част да бъде изработена от кожа. Това помага на футболистите за по-добри удари на топката. И разбира се – за по-бавно износване на маратонките.

 

За тенис – тук маратонките отново са изработени най-често от кожена горна част, за да осигурят по-дълъг живот на спортните обувки.

 

За скейтборд – много здрава подметка, равна и изключително удебелена, за да предпази ходилата, когато се изпълняват различните фигури при този спорт.

 

Чорапи – какви да изберем за следващата си тренировка?

 

Чорапите при маратонките също са от съществено значение. Особено, когато човек се занимава активно със спорт. Спортистите знаят, че едни маратонки могат да изгубят голяма част от качествата си, ако чорапите, които са обули не са подходящи.

 

Коя материя е подходяща за чорапите, които ще обуем с маратонки?

 

Ние залагаме на вълнените чорапи. Те имат много качества, що се отнася до чорапите за тренировки. Омекотяват ходилата ни, предпазват ни от наранявания, набивания на крака и мазоли. Няма да позволят на краката ни да се изпотят толкова лесно, защото не задържат влага. И имат само един недостатък – перат се на ръка. Предвид факта, че нашите деди изобщо не са и чували за автоматични перални, то смятаме, че проблем няма. Всеки може да отдели няколко минути, за да си изпере чорапите, нали.

 

Коя материя да не обуваме с маратонки?

 

В никакъв случай не обувайте чорапи от памук, когато слагате маратонки. Памукът няма да предпази краката от изпотяване. Напротив – ще задържи влагата в краката ни. Това може да доведе до много сериозни кожни проблеми, неприятен мирис и чувство на неудобство.

 

Дълги чорапи

 

Те са идеални за маратонки. И не, не само за младежи. Най-често се носят до коляното, но дори да решите да експериментирате – няма да е голям проблем. Важно е да се харесвате, когато се видите в огледалото.

 

Невидимите чорапи

 

Идеята на невидимите чорапи е да стигат до глезена на краката ни. Дали са подходящи за професионален спорт или по-скоро за ежедневна употреба – мненията са различни. Но със сигурност ги избират хора, които държат да изглеждат естетически добре.

 

Не носете маратонките си без чорапи! Дори по някаква причина да сте останали без чист чифт, то със сигурност има място през което минавате и може да си купите нови спортни чорапи.

 

Носенето на маратонки без чорапи ще изпоти краката Ви, ще помогне на бактериите да се разпространят из цялата площ на ходилата, ще доведе до лоша миризма. И най-вероятно ще съжалите стотици пъти, че не сте си сложили качествени чорапи.

 

Ако сега започвате някакъв спорт и не сте сигурни какъв чифт маратонки или чорапи да изберете, то най-добре се посъветвайте с треньора си. Вярваме, че той ще Ви посъветва кой е най-добрият модел маратонки и чорапи. Или ни пишете – ще Ви дадем най-достоверната информация.

 

А ако вече нямате търпение да си купите нови модели чорапи, то разгледайте нашите предложения! Вярваме, че ще останете очаровани! Отзивите, които дават клиентите за продуктите ни и качеството им, доказва, че сме едни от най-добрите на пазара.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Ревюта (263)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница