Меню
Профил
Виж всички истории

За мъжете... Отивам на работа - какво да облека?

За мъжете... Отивам на работа - какво да облека?

мъжки чорапи за работа

 

Миналата седмица си говорихме за деловият външен вид при жените. Знаем обаче, че въпросът: „Какво да облека?“ вълнува и силния пол. Чорапи, чорапи, чорапи! Ние ги обожаваме и ги продаваме, но знаем, че няма как да излезете само по чорапи на улицата. И днес ще поговорим за въпросите, които тормозят силния пол, когато стане дума за делови стил. Какъв костюм е подходящ за деловата вечеря? Кои чорапи с какви обувки се съчетават? Кога да сложим дънки и кога е наложително да носим панталон? „Какво да облека?“ - обувките трябва ли да бъдат в тон с мъжката чантичка. И изобщо подходящо ли е един мъж да носи чантичка? А какъв цвят да бъде костюмът? Отговорът на част от тези въпроси ще разгледаме в следващите редове...

 

Отново, както при жените отговорът на въпроса: „Какво да облека, когато отивам на работа?“ зависи от професията на човека. И все пак, ако при жените един строг костюм може да се съчетае с по-авангарден аксесоар – бижу, чорапи или чанта и не изглежда натрапчиво, то при мъжете може да изиграе лоша шега.

 

Елегантни мъжки чорапи

 

Костюми, чорапи и обувки! – какво не знаем за тях...

 

Костюмите

 

Какво да облека? - цветовете при костюмите

 

Ако не знаете какъв цвят костюм да изберете, то най-добре заложете на тъмните цветове – синьо, черно или сиво. Те са подходящи за всеки повод, стоят стилно и ненатрапчиво и ще ви избавят от въпроса: „Подходящ ли е този костюм за днес?“. Залагайки на тях можете да сте спокойни, без значение дали отивате на важно събитие или ежедневна делова среща. Ако държите да изберете костюм, който да се отличава – можете да заложите на по-светлите цветове или десени на райе и каре.

 

И помнете – дори да заложите на цветовете при костюмите, то не го правете при чорапите и обувките. Или направете обратното, но то е за по- авангардни мъже – по-артистични чорапи и обувки и традиционен костюм. Да комбинирате би било подходящо само при едно условие – работите много артистична професия.

 

Какво да облека? - сакото при костюмите

 

При костюмите сакото е изключително важно. Най-добре ще бъде моделът да закрива седалищната част, ръкавите да достигат до средата на китката и разбира се да не стоят широко, защото това би означавало само едно – това не е моделът за Вас.

 

Друг основен принцип при избора на сако се крие в закопчаването – закопчавате сакото. Вмъквате ръката си между гърдите и самото сако. Ако Ви е тясно или остава голямо разстояние, то отново това не е моделът, който е най-подходящ за Вашата фигура.

 

Най-важната функция на едно сако или в цялост на мъжките костюми  е да  стоят добре, да карат притежателите си да се чувстват комфортно и да  представят собствениците си в добра светлина.

 

Доброто сако е като чорапите – не трябва да бъде нито много широко, нито тясно. Трябва да бъде по мярка.

 

Какво да облека? - ризата при костюмите

 

Ризата, която обличаме, когато слагаме костюм може да бъде във всички цветове и това днес се счита за нещо нормално. Стига, разбира се да бъде съчетана с цялостната Ви визия.  Предимството да живееш в нашия век!

 

Основното правило при избора на мъжка риза се крие в дължината. Каква да бъде дължината на Вашата риза? – до средата на ципа на панталона.

 

Какво да облека? - панталонът при костюмите

 

Панталоните при костюмите имат едно основно правило – долната част на панталоните трябва да покрива горната част на обувките. Дори някои стилисти да опитват да изменят това правило, то заложете на него. Чорапите трябва да бъдат съчетани с костюма, но е добре да не се виждат. Чорапите показват вниманието Ви към детайла, но в деловия стил не се натрапват.  Това правило е златно и с него няма да сбъркате.

 

Какво да облека? - вратовръзките при костюмите...

 

Вратовръзките са най-специалната част от облеклото на един мъж. Могат да говорят за стил и класа, за изисканост и да променят мислите в главата на жените в посока, която е съвсем различна от деловата.

 

Избирайки вратовръзка за костюма си, то задължително трябва да се съобразите с три неща – обувките, чорапите и формата на тялото си.

 

Широките вратовръзки са подходящи за мъже, които са едри на ръст. В този случай може възелът на вратовръзката да бъде по-свободен. Ако сте слаб и висок мъж, то вратовръзката Ви трябва да е по-тясна и кройката да върви надолу по тялото Ви, стигайки до нивото на пъпа Ви или иначе казано – до катарамата на колана.

 

От особено значение е вратовръзката да си пасва не просто с костюма, а с обувките и чорапите Ви. Така както жените съчетават чантата и обувките, мъжете съчетават вратовръзката си, чорапите си и обувките си. Вратовръзката задължително е с цвят по-тъмен от цвета на ризата. Правила, какво да правим...

 

Всъщност, ако изберете един костюм в традиционни цветове и риза, която не се набива на очи, то е достатъчно да акцентирате на вратовръзката, обувките и чорапите си. Те ще направят деловата Ви визия зашеметяваща, без много да се питате: „А днес какво да облека?. Да, вече го казахме! Но повтаряме, защото често на улицата виждаме мъже, които не са го разбрали. Вие не сте от тях, нали?

 

Какво да облека? – коланът при костюмите

 

Забравете за дебелите колани, когато искате да изглеждате изискано в костюм. Коланите трябва да са семпли. И задължително цветово съчетани с обувките и чорапите, които обличате.

 

Портфейлът

 

Портфейлът не отговаря на въпроса : „Какво да облека?“, но го носим задължително със себе си. Най-добре е да имате два портфейла – един за свободното от костюми време и един за времето, в което сте на работа.

 

Всички усилия ще бъдат излишни, ако облечете костюм, но извадите банкнота от спортен портфейл. Не е добра гледка, нали? Просто обръщаме внимание на детайлите.

 

Портфейлите са като чорапите – получават най-малко внимание, но ако сме подбрали неправилните се забелязва от километри.

 

Обувките и чорапите

 

Най-важното нещо при обувките и чорапите е да бъдат чисти, защото иначе се губи смисълът на всичките ни усилия. Трябва да бъдат от естествена материя, да позволяват на краката ни „да дишат“ и да бъдат удобни за носене.

 

Ако се притеснявате, че нямате възможност да си купите достатъчно на брой качествени обувки, защото при качествените и некачествените чорапи разликата е малка, то инвестирайте в един чифт обувки, който е подходящ за гардероба Ви.

 

И най-важното при избора на чорапи и обувки (да, повтаряме, защото е много важно) – кожата на краката Ви не трябва да се вижда. Все пак не сте абитуриент, който е облечен в костюм,  с изнудване от майка си. Вие сте делови мъж и владеете правилата на деловия стил. А деловият стил изключва изглед към кожата на краката Ви. И дори към чорапите Ви. Нали помните – панталонът при деловия стил покрива началото на обувките.

 

Какво да облека? - задължително ли е с костюм...

 

Ако стилът на събитието е строго официален, то костюмът е задължителен и няма как да избягате от него. Когато отивате на официална среща с хора, които виждате за първи път, то отново изберете костюм.

 

Дори те да са избрали по-небрежен стил, то навярно ще се почувстват неудобно или ще се извинят. При всички положения не сте Вие този, който е направил грешка в облеклото си. Спазвайте принципа – „Облеклото ми е по правилата. Другите да му мислят!“.

 

Качеството

 

Гонете качеството – както при чорапите и обувките, така и при костюмите. Не цената на чорапите, обувките и костюмите е важна, а материята, която няма да ни изпотява и е приятна на допир. Не е важна бройката на костюмите, обувките и чорапите, а сигурността и комфорта.

 

Защото обувките, чорапите и костюмът Ви издават много за Вас самите. А с хората, които гонят качеството си заслужава да се прави бизнес. Не бихте имали доверие на човек с мръсни обувки и чорапи, нали?

 

Обувки, чорапи, костюми. Да, не е лесно да бъдеш делови мъж. Но бъдете сигурни, че си заслужава. И не обувките и чорапите не са достатъчни, когато говорим за бизнес. Но без добри обувки и чорапи не се получава.

 

А ако все още не сте сигурни на какви обувки, чорапи и костюм да заложите, то изберете мъж, на когото се възхищавате. Филмов герой, колега или приятел. Забележете как се облича. Как съчетава костюмът си с обувките и чорапите. Какви цветове дрехи, обувки и чорапи носи. И си откраднете идеи от него. Вярваме, че няма да се разсърди.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (383)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница