Меню
Профил
Виж всички истории

За дамите... Отивам на работа – какво да облека?

За дамите... Отивам на работа – какво да облека?

дамски чорапи за работа

 

Деловият външен е изключително важен – от чорапите, обувките и чантата, до ризата и сакото, което сме избрали да облечем. С напредването на времето се появяват много нови работни позиции, а отговорът на въпроса: „Какво да облека?“, става  все по-разчупен.

 

Хората осъзнават, че правят бизнес, срещат се с хора и трябва да изглеждат добре. Все повече шефове обръщат внимание на външния вид на служителите си, защото осъзнават, че те са лицето на фирмата им. Въпросът: „ Какво да облека“ е изместен от друг въпрос: „С какво да облечем служителите си?“.

 

Дамски чорапи в Магазин По чорапи

 

Изборът на дрехи, чанти или чорапи и обувки трябва да бъде представителен, независимо в каква сфера работим – дали сме адвокат или хостеса. И все пак основният въпрос е един – какво да облечем, какви чорапи и обувки да обуем, за да се чувстваме добре? Да изглеждаме представително и да създаваме добри впечатления в околните...

 

Най-важното правило – чисти дрехи, чисти обувки и чорапи. И чанта, в която няма излишни вещи.

 

Какво да облека? – на първо място трябва да бъдем спретнати. Живеем толкова забързано, че постоянно попадаме в непредвидени ситуации. На чорапите ни излиза бримка. Трябва да  събуем чорапите си, а не сме сигурни, че от чорапите ни не излиза неприятна миризма. Детето ни решава да скочи в най-дълбоката локва и да опръска костюма ни. И това само на крачки от детската градина.

 

Няма време – знаем го. Просто сложете един чифт резервни чорапи в чантата си. А ако сте активен шофьор – не се колебайте. Използвайте една частица от колата за гардероб. Сложете няколко чифта чорапи, поне един резервен костюм и един чадър, който да пази прическата Ви. Гаранция – с тях разляното по дрехите ни кафе или скъсаният чорап се преживяват по-лесно.

 

При чорапите, обувките и дрехите ни – трябва да има ред.Чантата може да е разхвърляна, но трябва да бъде чиста. На малко хора ще им направи впечатление, ако в чантата ни няма ред. Все пак е женска. Ако я изпуснем без да искаме и изпадат опаковки от бонбончето, с което ни почерпи колежката преди три дни– лошо ни се пише. Никой няма да остане впечатлен от жена, чиято чанта прилича на контейнер за боклук. Или ще остане впечатлен, но не с добро. По-лошо е дори от това, че някой е разбрал, че понякога ни миришат чорапите.

 

Какви да облека? – чорапи, обувки и дрехи

 

Въпросът –„ Какво да облека?“ е сложен за нежния пол. В нас живеят десетки лица – грижовната майка, деловата дама, страстната изкусителка. И искаме да покажем на света всяко едно от тях. В най-добрата светлина!

 

Какво да облечем, щом имаме толкова много социални роли, а пазарът прелива от приказни чорапи, обувки, дрехи и аксесоари? Какво да облечем, когато отиваме на работа, за да изглеждаме делово. Но и да запазим останалите образи, които живеят в нас...

 

Скритото е делово. Но може да бъде и секси!

 

Залагаме на дрехи по тялото. Не ни стоят широко. Не са и тесни. Роклите не са къси, блузите не са разголени. Но всички те подчертават извивките ни. Деловият стил излъчва строгост, но не му пречи да бъде женствен.

 

Тънките токчета остават за късните часове. В деловия стил залагаме на малката височина. И ни е удобно! И сме уверени, че походката ни ще бъде уверена през цялото време.

 

Голи крака за работа – в никакъв случай! Задължително слагаме чорапи или чорапогащник. Ако много се колебаем кои чорапи или кой чорапогащник да изберем, докато се чудим какво да облечем, то най-добре да заложим на телесния цвят.

 

Чорапите и чорапогащниците, които са с фигури и искрящи цветове, не са най-подходящи, ако държим да изглеждаме наистина делово. Ако работата ни е свързана с развлекателната сфера или сферата на изкуствата, то цветните чорапи и чорапогащници, както и чорапите и чорапогащниците, които са на фигурки, могат да ни бъдат от полза. И ще се впишат идеално в деловата ни ексцентричност!

 

Правилото за чантата е да бъде в тон с обувките. А обувките да са обути с правилните чорапи. Така рискът от грешки във външния вид е минимален.

 

Обаче се огледайте! –  правилото за чантата все по-рядко се спазва. Ако нямате чанта, която да подхожда на обувките и чорапите Ви, просто се постарайте да се съчетава добре с цялостната Ви визия.

 

Какво да си облека, когато съм извън офиса?

 

Каквото си искате! От най-късата рокля – до най-разголените рамене. Само не си показвайте „мръсните чорапи“ и „мръсните ризи“ в публичното пространство. Когато работите с хора, пред които градите авторитет, то не бива да ви виждат без чорапи и обувки, танцуващи на любимата си песен.

 

Снощните Ви спомени, могат бързо да се превърнат в днешната история. Ако в социалните мрежи имате познати, с които общувате в бизнес средите, то най-добре проверете настройките на публикациите си. Нека мръсните чорапи останат в коша за пране, а спомените от снощи – в сърцето Ви.

 

Какво да облека?

 

По-горе дадохме добри съвети. Изглеждайте красиво, чувствайте се удобно и винаги избирайте дрехите, обувките и чорапите, които ще Ви карат да се чувствате добре. И най-важното – сложете усмивката си!

 

Мили мъже, не се чувствайте пренебрегнати. Знаем, че Вие също се изправяте пред въпроса: „Какво да облека?“, макар да пазите притесненията за себе си. Очаквайте следващата статия, в която ще обсъдим облеклото Ви. От вратовръзката до чорапите.

 

И не забравяйте да правите комплименти на жените! Ще им дарите радост. И те ще станат още по-красиви!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Мания По Чорапи

25 Яну 2023
  Нищо не може да бъде по-просто за моделиране на най-добрата тенденция за зимни аксесоари. Незаменим през зимата, чифтът чорапи набира вс...

Ревюта (166)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница