Меню
Профил
Виж всички истории

Памучни чорапи - добрият избор за цялото семейство

Памучни чорапи - добрият избор за цялото семейство

памучни чорапи за семейството

 

Памучни чорапи – навярно всеки човек има поне няколко чифта от тях в гардероба си. И когато стане време да махнем джапанките, започваме да обикаляме магазините. И да търсим най-добрите памучни чорапи, които да осигурят удобство и здраве на нашите крака. И краката на нашите близки.

 

Да избереш най-добрите памучни чорапи не е лесна задача. Пазарът е пренаситен. Всеки те убеждава, че предлага най-доброто. И ти гарантира, че купувайки от него, то ти правиш най-правилния избор.

 

На етикетите също не винаги може да се вярва. А знаем, че не искаш да бъдеш излъган. Точно по тази причина събрахме и синтезирахме най-важното, което трябва да знаеш за памучните чорапи. И няма да те убеждаваме в нищо. Ти си интелигентен човек. Изборът какъв модел да си купиш е в твоите ръце.

 

Защо чорапи от памук?

 

Памучните чорапи са здраве – за нас и природата...

 

Памучните чорапи са меки и удобни. Позволяват на краката ни да дишат. Те никога няма да запарят кожата ни, няма да предизвикат неприятна миризма и няма да изпотят краката ни. Няма да предизвикат раздразнение по кожата и нежелани алергии.

 

С това ще избегнат инфекции, които биха ни причинили чорапите от изкуствена материя, неловки ситуации и чувството на неудобство, което може да изпитаме. Пред хората, с които сме. И пред себе си.

 

Ще ни спестят десетки посещения на лекарски кабинети. И десетки левове, които иначе трябва да оставим в аптеката.

 

Освен всички тези качества, чорапите от памук са биоразградими. За разлика от изкуствени материи, които се разлагат за много дълъг период, чорапите от памук се грижат за нашия общ дом – природата.

 

Съвет от бабите – обувайте памучни чорапи. Ще се чувствате добре с тях по всяко време на годината.

 

Чорапите от памук имат свойството да регулират топлината на тялото ни. Това ни дава сигурност, че тялото ни ще се чувства добре и краката ни ще бъдат защитени, независимо от природните условия.

 

Ако студът не е наш приятел и искаме двойна защита срещу него, то спокойно може да съчетаваме чорапи от памук с други материи. Много подходящи за тази цел са вълнените чорапи.

 

Единственият недостатък при памучните чорапи, може да възникне при мокро време,  ако не сте се подсигурили със сигурни обувки.

 

При пропускане на влага от обувките ни, памучните чорапи ще я задържат за много дълъг период от време. Това не е полезно за здравето ни. И все пак памучните чорапи имат толкова предимства, че при мокро време... Просто слагаме допълнителен чифт чорапи в чантата си.

 

Както казваше баба – един човек винаги трябва да има в чантата си чифт чисто бельо. И чист нови чорапи. Ей така. За всеки случай...

 

Как да запазим чорапите от памук? За по-дълъг период...

 

Чорапите от памук са една отлична инвестиция, която може да се задържи за дълго в гардероба ни. От нас се иска само едно – да знаем няколко правила за тяхната хигиена. И минимум усилия, за да ги спазваме.

 

Няма нужда да пускаме пералня, защото трябва да изперем памучните си чорапи. Достатъчно е да ги накиснем и нежно да ги намачкаме. След като ги изперем, трябва просто да ги изцедим леко и да ги сложим на простора, както всички останали дрехи.

 

Ако сте избрали бели памучни чорапи, то може спокойно да ги сложите на пряка слънчева светлина. Тя дарява белите памучните чорапи с допълнителна белота. За чорапите от памук, които са с различен цвят от белия – точно обратното. Пазете ги от силните лъчи на слънцето и всичко ще бъде наред. Най-хубавото – памучните чорапи се гладят изключително лесно.

 

Кои видове чорапи от памук препоръчваме? И защо точно тях?

 

Чорапи от пениран памук

 

Чорапите от пениран памук са изключително меки и здрави. Процесът на пениране представлява сресването на влакната суров памук. По този начин се отстраняват примесите и късите влакна. Дългите останали влакна се насочват в една посока и стоят по-близо едно до друго. Това води до избягване на разнищването и степването на чорапите от пениран памук.

 

Цената на тези чорапи е по-висока, но вече знаете защо това е така. Инвестицията остава добра, защото ако един чифт чорапи от пениран памук влезе в дома ни... Ще остане там за дълго.

 

Чорапи от мерсеризиран памук

 

Мерсеризиран памук – използват световни производители на платове и дрехи в света. Чорапите от мерсеризиран памук са едно от най-добрите неща, които може да откриете на пазара.

 

Най-високият клас разновидност на памука е дълговлакнестият египетски памук. След процеса на мерсеризация, памучното влакно става изключително здраво и блестящо.

 

Чорапите от мерсеризиран памук не губят формата си. Техният първоначален вид се запазва много дълго време. От своя страна цветовете на чорапите от мерсеризиран памук са изключително наситени, защото нишките поемат по-добре багрилата.

 

Да имаме чорапи от мерсеризиран памук, да ги вземем за подарък. Или да ги получим като изненада... Една от най-правилните покупки, отнасяща се за здравето и комфорта на нашите крака.

 

Ако търсите сто процентови памучни чорапи:

 

Както сме казвали и друг път , в България не съществуват чорапи, които са изработени от максимален процент памук, макар голяма част от фирмите да слагат грешна информация на етикетите си.

 

Ние държим нашите клиенти да бъдат наясно с истината. И им даваме правилна информация. За нас е важно да знаете, че най-добрите памучни чорапи в България се създават от над деветдесет и пет процента памук. Това не намалява качеството им. Другите няколко процента са полиамид.

 

Гаранцията, че сте направили един от най-добрите си избори, купувайки памучни чорапи остава.

 

Интересни факти за материала, от който са направени  незаменимите памучни чорапи:

 

1.        Производството на памук е огромно в световен мащаб. 130 са страните, които произвеждат 25 билиона тона памук. За период от една година.

 

2.        Всяка част от памука служи в производството. Важна част е и екстрактът, който се извлича от памуковите семена. Той е съставна част от козметичната индустрия и различни видове храни.

 

3.        Познаваме памукът в неговия бял цвят. В естествената си среда обаче расте в зелено и кафяво. Каква красота!

 

Ние обичаме истината. И държим да докажем, че заслужаваме доверието на хората, които избират да пазаруват от нас. И не убеждаваме никого в нищо. Винаги казваме истината.

 

Нашите клиенти умеят да се информират. И да взимат правилния избор за здравето и комфорта на своите крака.

 

Това доверие между нас ни прави щастливи. И ще продължаваме да го оправдаваме...

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница