Меню
Профил
Виж всички истории

Олеле, ти НАИСТИНА ЛИ си смени чорапите

Олеле, ти НАИСТИНА ЛИ си смени чорапите

ще смените ли чорапите

 

Чорапите със сигурност не са най-интересното нещо, за което можете да прочетете, но едва ли бихте искали този прост елемент от мъжкото облекло да бъде погрешно използван. Ние носим чорапи всеки ден, а тези, които не го правят, ще трябва да са наясно как да се грижат за обувките си. Със сигурност, не се замисляте много за чорапите, които обувате, което определено не е никак правилно.

 

Още звучи в ушите ми последния скандал, на който присъствах.  Не можете да си представите докъде могат да стигнат двама влюбени, когато между тях застанат едни чорапи!

 

Случаят беше изключително банален! Просто момчето бе предпочело любимите си чорапи, пред тези, които му беше подарила приятелката му. Сигурно и вие си мислите, че е допуснал огромна грешка, но повярвайте, той дори не се е сетил, че нещата ще се развият точно така.

 

Обикновеният чорап кара ходилото да се чувства максимално удобно, независимо от това, което правите, независимо дали се движите в планината или се разхождате из града. Това е била явно водещата причина, на краката момчето да се озоват старите чорапи, вместо луксозните и хлъзгави чорапи, купени от поредния тур в мола на неговата упорита приятелка. Когато купувате чорапи, винаги трябва да вземете предвид нуждите, бюджета и какви чорапи си подхождат с  обувките ви.

 

Наточената и префърцунена мацка бе купила на гаджето си някакви ултра скъпи чорапи при последния луд шопинг в мола, без дори да има ни най-малка представа какво е важно за един мъжки чорап. Първо, въобще не знаеше какво е определящото при избора на чифт мъжки чорапи. Второ, трябваше по някакъв начин да го омилостиви, защото беше похарчила огромна сума и беше закъсняла за срещата.

 

С две думи, трябваше да се измъкне от конфузна ситуация. За целта беше влязла в първия лъскав мъжки магазин и бе помолила продавачката да й даде нещо скъпо и впечатляващо, но и универсално. И така се бе сдобила с мъжки чорапи, които бяха изключително неудобни. Материята беше тънка и хлъзгава и беше истинско приключение да се обуе обувка с тези чорапи, а цветът клонеше към кафяво. Вероятността да се загубят някъде обувките беше огромна.

 

И така, кифлата явно не беше наясно, че чорапите са много важни за съхранението на обувките. Тъй като краката се потят, това може да повреди обувките. Това означава, качеството е водещо при избора на чорапи, не само за удобството на крака, но и за предпазването на обувките от съсипване. Така че, във всички случаи чорапите ви могат да бъдат една от най-важните части на мъжкото облекло.

 

За да не изпадате и неловки ситуации, добре е да се придържате към няколко практични правила:

 

  • Не съществуват  тънки / фини чорапи за спортни обувки.

 

  • Ако не сте сигурни какъв цвят чорапи да обуете, придържайте се към черното.

 

  • Уверете се, че чорапите ви са от един чифт и нямат видими дупки. Звучи логично, но е достатъчно лесно да се допусне грешка.

 

  • Не забравяйте, че трябва да сте сигурни, че са ви удобни няма да е  нужно през цялото време да си ги придърпвате нагоре, защото се изхлузват от краката ви.

 

  • Добрият чифт чорапи не трябва само да абсорбира потта, а да изпраща потта през материала към външната повърхност, което е действителен процес, наречен дрениране.

 

  • Чорапът трябва да смекчи удара на стъпалото със земята и да предпази кожата от триене във вътрешността на обувките.

 

Достатъчно е да сте минали веднъж през неприятно изпитание с чорапи и всичко, изброено по-горе ще го знаете като за изпит в университета.

 

Какво всъщност се бе случило с нашите влюбени, за да се стигне до неловката ситуация с подменените в последния момент чорапи?

 

Момчето, всъщност, никак не бе впечатлено от подаръка. Чорапите не се вместваха по никакъв начин в разбирането му за подарък. Това беше като да подари бикини на приятелката си без да е наясно какъв размер носи или какви модели предпочита. Смяташе, че ще се измъкне и няма да се наложи да обуе грозния чифт, но не беше познал. Мацката настояваше да се изфука с „тузарския“ според нея подарък и държеше да го види обут в новите луксозни чорапи. Дори не беше подозирала какво може да се случи.

 

Когато се срещнаха, тя  специално погледна, за да се увери, че е изпълнил нареждането да бъде с новите чорапи. Напълно удовлетворена, тя го задърпа към заведението, в което имаха среща с още две приятелски двойки. Времето минаваше в забавни разговори. Мъжете нищеха последните постижения на любимите спортисти, дамите пък се надпреварваха да се хвалят коя какво си е купила и на каква цена. Когато дойде ред да се похвали с новия чифт чорапи от мола, ужасът бе огромен. На мястото на фините чорапи от мерсеризиран памук искряха забавни чорапи с халби бира. Не може да бъде! Той беше намерил сгоден случай, да смени неприятните чорапи с любимия си чифт, без дори да се замисли колко пагубно ще се отрази това на връзката му!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (364)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница