Меню
Профил
Виж всички истории

Не изхвърляме старите чорапи – даваме им нов живот

Не изхвърляме старите чорапи – даваме им нов живот

стари чорапи  с нов живот

 

Не просто продаваме чорапи, а ги обичаме. Чорапите ни дават здраве и топлина, могат да бъдат скрити под дрехите ни или да се превърнат в прекрасен аксесоар.  И искат само едно нещо от нас – да ги поддържаме правилно. В замяна са готови да ни служат до пълно захабяване и изтощение.

 

И все пак идва момент, когато трябва да се разделим с любимия си чифт чорапи. Остарял е, служил ни е вярно и вече няма сили да ни пази от студ и инфекции. Но ние не сме готови да изхвърлим чорапите си в коша. Какво можем да направим? - просто даваме нов живот на старите чифтове чорапи.

 

Ако Вие също не обичате да хвърляте чорапи, имате нужда от освежаване на дома, обичате да правите от нищо нещо или имате дете, което обожава да майстори, то вижте какво може да направите от старите чифтове чорапи.  Обзалагаме се, че идеите, които събрахме от едни от най-сръчните хора в интернет пространството, ще Ви харесат...

 

А освен тях, то можете спокойно да използвате въображението си. Един стар чорап и доза фантазия могат да преобразят облика на дома.

 

Снежен човек от чорапи

 

Можем да си направим прекрасен снежен човек от бели чорапи. Тази зимна играчка не само изглежда чудесно, но и се прави много лесно. Снежният човек от бели чорапи е подходящо занимание както за възрастни, които обичат да майсторят, така и за децата, които по забавен начин ще направят първите си стъпки в шиенето.

 

Как се прави?

 

Взимаме бели чисти чорапи. Не е нужно да са чифт и не е проблем, ако сме изгубили едното чорапче.  Разрязваме с ножица чорапа на две части. Запълваме разрязаното чорапче с вата или вълна. Ако нямаме нито вата, нито вълна, а нямаме търпение да си направим снежен човек от чорапи, то и ориз ще ни свърши работа. Изпробвано е!

 

После хващаме бял конец и игла и зашиваме отворената част. Разделяме полученото парче на две части, като ни трябва една по-голяма долна част и една по-малка част за главата. Разделянето може отново да стане с помощта на конец или може да използваме тънка връвчица – каквото имаме под ръка.

 

Личицето на нашия снежен човек от чорапи може да се направи по различни начини – да избродираме очи и уста, да залепим мъниста, копчета или апликация – оставете въображението си да работи!

 

Сигурни сме, че Вашият снежен човек от чорапи е станал прекрасен! Ако можете да плетете или имате малки шапка и шал – може да ги добавите. С това ще получите още по-весел и усмихнат снежен човек от чорапи. Вярваме, че и на Вашето лице ще грейне широка усмивка.

 

Благодарим за прекрасния клип на  tvtalant_com. Вдъхнови ни!

 

Ръкавици от чорапи

 

Да направиш ръкавици от чорапи е повече от лесно. Но става красиво, стилно и дава нов живот на любимите ни дебели чорапи. Най-готината част е онази, в която всички те питат: „Колко яки ръкавици? От къде си ги купи?, а ти отговаряш: „Направих си ги от чорапите!“.

 

Ръкавиците, които се правят от чорапи имат само един недостатък. Нямат пръсти и не могат да се носят, когато времето е наистина много студено. Но за просто прохладните и леко студени дни са топли, красиви и удобни.

 

Как да ги направим?

 

Взимаме чифт дебели и дълги чорапи. С ножица разрязваме чорапите до петата. Трябва да получим два дълги правоъгълника. На шест- седем сантиметра от края на чорапите правим процеп. През него ще мушкаме палеца си.

 

И за да бъде старото напълно ново, то можем да украсим чорапите си. Извинете, ръкавиците! За целта избираме мъниста, копчета и за каквото още се сетим и ги пришиваме към новите си ръкавички. И сме готови!

 

Чудесен резултат виждаме и в един от конкурсите на Крокотак.

 

Дрешки за бурканчета и вази

 

Облечете вазите и бурканчетата с чорапки. Идеална премяна за китни домове, която дава много настроение. Не всеки облича бурканчето си за кафе, нали? И още по-идеален начин да дадете нов живот на старите чорапи.

 

Отново благодарим на Крокотак и талантливата Вихра от razvihreno.com

 

Да даваш нов живот на стари вещи е изкуство! Тази дейност е един от най-добрите начини за почивка, един от най-добрите начини да развиваме фината моторика и въображението на децата. Един от най-прекрасните начини, с които можем да помогнем за опазването на природата.

 

Извадете старите чорапи от гардероба си и творете на воля! Ще бъдем изключително щастливи, ако ни покажете какво сте сътворили от своите стари чифтове чорапи. В нашият магазин пък ще намерите най-добрите чифтове нови чорапи, с които да подновите гардероба си.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (398)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница