Меню
Профил
Виж всички истории

Вечният въпрос - къде са ми чорапите?

Вечният въпрос - къде са ми чорапите?

 

Август е! Любим месец! Лятото е към края си и гледаш да вземеш всичко от него! Слънцето гали кожата, напитките са студени, дрехите - леки. И най-важното - децата са на гости и се забавляват при любимите баба и дядо. Последното е само, ако сме от късметлиите, разбира се. И все пак, когато станеш родител... Лятото никога не е същото! Ако ти можеш и бос в планината - за детето трябва да пратиш чорапи. Ако преди можеше да изхарчиш парите си за една вечер и после да се храниш от емоция и спомени, то сега е важно да отделиш за нуждите на любимото си същество.И август е, да! Хубаво е! Но идва и септември, а с него и началото на учебната година. Нужна е огромна сума за ученика - учебници, дрехи, обувки, чорапи, чанти. Детето е сърдито, че настъпва началото на ранното ставане и купищата задачи. Ние двойно повече - настъпва периода на огромно харчене, неговото мрънкане и всички съпътстващи състояния.
 


Как да се справим с всичко това? Нямаме точен отговор, но сме готови да експериментираме. Как да убедим детето, че трябва да носи чорапи и не  е толкова топло, колкото смята? Как да убедим детето, че чорапите се слагат в коша за пране, а не под леглото. Как да убедим детето, че сме му купили достатъчно и ако е останало без чорапи, то това е по негова вина? Как да убедим детето (и мъжа си), че ако сутрин се питат и се провикват: "Къде са ми чорапите?" има два отговора - или в гардероба, или където сте си ги оставили. Как да убедим малкия човек с големи претенции, че дънките, които сам си избра преди два часа, са същите, за които дадохте половината си заплата, защото са: "Най-невероятните на света" и не са станали ужасни, просто, защото вече сте се прибрали в дома си?Сложни въпроси, нали? Очакваме съветите ви, а ние ви даваме нашите. Все пак те не са били деца до сега, а ние - да. С крачка пред тях сме и можем да обърнем правилата на играта...Къде са ми чорапите?

 

Не искахме да започваме с този въпрос. Но все пак - той е първият, който ни изниква в съзнанието. Няма как да е по друг начин, все пак се задава точно в момента, в който тичаме между кафето и подготовката за деня сутрин. Или вечер, точно когато сме се наработили, сготвили, изпрали, изчистили и решили, че заслужаваме час почивка.Когато го чуете - скрийте се! И то възможно най-добре. Отидете в банята да се изкъпете и стойте колкото е нужно. Вземете телефона си и се поровете из социалните мрежи, звъннете на някоя приятелка или ако Ви стиска - поспете вътре. Гаранция, че младежът ще се сърди, ще се сърди и ще си намери чорапите. Все пак няма да ходи бос. Или ще излезе няколко пъти бос, ще развали любимите си маратонки, а Вие няма да купите нови - да си знае къде са му чорапите в крайна сметка.
 


Ако е сутрин - имайте важно заседание, отворете магазина по-рано или просто намерете начин да се изнесете от дома си (на теория). На практика - обуйте личните си чорапи, отидете в близкия парк и почивайте. Или се вижте на кафе с приятелка, която също е избягала от отговорността да търси захвърлени чорапи.
 


Обявяваме ден без чорапи!

 

Точно така - прибирате всички чифтове чорапи и давате само по един чифт. Следващият се получава само, ако предходният е изпран и прибран на мястото си. Не вярвате, че ще помогне и може да стане? От опит Ви казваме - получава се. Ще има много мрънкане, но едно е сигурно - след години ще бъде една много забавна история. А възпитателната цел - ще бъде постигната.


 

Действа не само с чорапите, а и с всички останали вещи, които се ползват в ежедневието. Може би няма как да го приложите на мъжа си, но познаваме жени, които биха се справили успешно. Добре де, от стотиците - само две. Едно обаче е сигурно - при детето ще подейства.

 

Купуваме само еднакви чорапи...

 

Пет еднакви чифта чорапи... 10 еднакви чифта чорапи...  Колкото е необходимо. Така дори единия чорап да се изгуби, то винаги ще можем да му намерим другарче. Другите ще мислят, че сте оставили семейството без чорапи - нека си мислят. Ако знаят тайната бъдете сигурни, че ще я приложат. Гарантираме Ви.

 

Не забравяйте, че обстоятелствата зависят от ъгъла, от който ги гледаме. Не се ядосвайте за неща от ежедневието. Бъдете иновативни и усмихнати. По-забавно е! И за Вас, и за околните. А чорапите... чорапите... Кое ли семейство не се пита:  "Къде са се скрили чорапите?".

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (384)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница