Меню
Профил
Виж всички истории

Вечният въпрос - къде са ми чорапите?

Вечният въпрос - къде са ми чорапите?

 

Август е! Любим месец! Лятото е към края си и гледаш да вземеш всичко от него! Слънцето гали кожата, напитките са студени, дрехите - леки. И най-важното - децата са на гости и се забавляват при любимите баба и дядо. Последното е само, ако сме от късметлиите, разбира се. И все пак, когато станеш родител... Лятото никога не е същото! Ако ти можеш и бос в планината - за детето трябва да пратиш чорапи. Ако преди можеше да изхарчиш парите си за една вечер и после да се храниш от емоция и спомени, то сега е важно да отделиш за нуждите на любимото си същество.И август е, да! Хубаво е! Но идва и септември, а с него и началото на учебната година. Нужна е огромна сума за ученика - учебници, дрехи, обувки, чорапи, чанти. Детето е сърдито, че настъпва началото на ранното ставане и купищата задачи. Ние двойно повече - настъпва периода на огромно харчене, неговото мрънкане и всички съпътстващи състояния.
 


Как да се справим с всичко това? Нямаме точен отговор, но сме готови да експериментираме. Как да убедим детето, че трябва да носи чорапи и не  е толкова топло, колкото смята? Как да убедим детето, че чорапите се слагат в коша за пране, а не под леглото. Как да убедим детето, че сме му купили достатъчно и ако е останало без чорапи, то това е по негова вина? Как да убедим детето (и мъжа си), че ако сутрин се питат и се провикват: "Къде са ми чорапите?" има два отговора - или в гардероба, или където сте си ги оставили. Как да убедим малкия човек с големи претенции, че дънките, които сам си избра преди два часа, са същите, за които дадохте половината си заплата, защото са: "Най-невероятните на света" и не са станали ужасни, просто, защото вече сте се прибрали в дома си?Сложни въпроси, нали? Очакваме съветите ви, а ние ви даваме нашите. Все пак те не са били деца до сега, а ние - да. С крачка пред тях сме и можем да обърнем правилата на играта...Къде са ми чорапите?

 

Не искахме да започваме с този въпрос. Но все пак - той е първият, който ни изниква в съзнанието. Няма как да е по друг начин, все пак се задава точно в момента, в който тичаме между кафето и подготовката за деня сутрин. Или вечер, точно когато сме се наработили, сготвили, изпрали, изчистили и решили, че заслужаваме час почивка.Когато го чуете - скрийте се! И то възможно най-добре. Отидете в банята да се изкъпете и стойте колкото е нужно. Вземете телефона си и се поровете из социалните мрежи, звъннете на някоя приятелка или ако Ви стиска - поспете вътре. Гаранция, че младежът ще се сърди, ще се сърди и ще си намери чорапите. Все пак няма да ходи бос. Или ще излезе няколко пъти бос, ще развали любимите си маратонки, а Вие няма да купите нови - да си знае къде са му чорапите в крайна сметка.
 


Ако е сутрин - имайте важно заседание, отворете магазина по-рано или просто намерете начин да се изнесете от дома си (на теория). На практика - обуйте личните си чорапи, отидете в близкия парк и почивайте. Или се вижте на кафе с приятелка, която също е избягала от отговорността да търси захвърлени чорапи.
 


Обявяваме ден без чорапи!

 

Точно така - прибирате всички чифтове чорапи и давате само по един чифт. Следващият се получава само, ако предходният е изпран и прибран на мястото си. Не вярвате, че ще помогне и може да стане? От опит Ви казваме - получава се. Ще има много мрънкане, но едно е сигурно - след години ще бъде една много забавна история. А възпитателната цел - ще бъде постигната.


 

Действа не само с чорапите, а и с всички останали вещи, които се ползват в ежедневието. Може би няма как да го приложите на мъжа си, но познаваме жени, които биха се справили успешно. Добре де, от стотиците - само две. Едно обаче е сигурно - при детето ще подейства.

 

Купуваме само еднакви чорапи...

 

Пет еднакви чифта чорапи... 10 еднакви чифта чорапи...  Колкото е необходимо. Така дори единия чорап да се изгуби, то винаги ще можем да му намерим другарче. Другите ще мислят, че сте оставили семейството без чорапи - нека си мислят. Ако знаят тайната бъдете сигурни, че ще я приложат. Гарантираме Ви.

 

Не забравяйте, че обстоятелствата зависят от ъгъла, от който ги гледаме. Не се ядосвайте за неща от ежедневието. Бъдете иновативни и усмихнати. По-забавно е! И за Вас, и за околните. А чорапите... чорапите... Кое ли семейство не се пита:  "Къде са се скрили чорапите?".

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Мания По Чорапи

25 Яну 2023
  Нищо не може да бъде по-просто за моделиране на най-добрата тенденция за зимни аксесоари. Незаменим през зимата, чифтът чорапи набира вс...

Защо всеки трябва да носи вълнени чорапи през зимата

13 Ное 2022
  Ако не сте изпитали магията на носенето на вълнени чорапи през зимата, сега е моментът да промените това. В студено и влажно време памуч...

Ревюта (139)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница