Меню
Профил
Виж всички истории

Вълнени чорапи за една топла зима

Вълнени чорапи за една топла зима

топли чорапи от мериносова вълна

 

Вълнените чорапи са неразделна част от зимните дни. С тях е топло, краката ни са защитени, а усещането за вълна ни връща в детството. Там, където сме имали най-топлите зими...

 

Днес сме големи личности. И много неща са се променили. Чорапите от вълна обаче остават. И днес са сигурен начин, за да предпазим краката си, когато навън е студено и мокро...

 

Вълнени чорапи – естествената материя е предпочитаната материя...

 

Вълната е естествен материал. Това означава, че е подходящ за всеки тип кожа. Не би предизвикал раздразнение, обрив, гъбички или друго неприятно заболяване по нашите крака. Ако случайно чорапите от вълна създадат нежелана реакция, то това би било едно голямо изключение от правилото. За разлика от изкуствените материи, които са създали проблеми не на един и двама човека.

 

Чорапи от вълна – какво ги отличава от другите естествени материи?

 

Чорапите от вълна няма да допуснат влага до краката ни!

 

МЪЖКИ ЧОРАПИ ОТ ФИНА МЕРИНОСОВА ВЪЛНА - СТРАХОТЕН ИЗБОР ЗА ЕЖЕДНЕВИЕТО, ОФИЦИАЛНИ ПОВОДИ И РАЗХОДКИ СРЕД ПРИРОДАТА


И тъй като не обичаме да говорим без доказателства, то направихме един експеримент. Може да го направите и Вие. Той доказва, че вълнените чорапи няма да ни предадат.

 

Разливаме малко вода. После вземаме малко вълна и опитаме да попием течността. Не се получава, нали? Вълнените чорапи също няма да допуснат да сме с мокри крака и ще осигурят спокойствие. Както за нас, така и за хората, които обичаме.

 

Чорапите от вълна съхнат бързо.

 

В зимните дни, проблемът със сушенето на дрехи е голям. Притесняваме се ще изсъхнат ли, ще има ли какво да обуем утре за работа. За щастие чорапите от вълна съхнат бързо. И това прави покупката им не само полезна, но и практична инвестиция.

 

Не е задължително да притежаваме стотици чорапи. Може да имаме няколко чифта, но е важно да бъдат качествени. Вълнените чорапи ще ни се отблагодарят със здрави крака, ако ги изберем, когато отидем в магазина.

 

Чорапите от вълна отблъскват миризми.


А спокойствието, здравето и добрата хигиена са по-важи от всичко...

 

ДАМСКИ ЧОРАПИ ОТ МЕРИНО ВЪЛНА

 

Как се поддържат вълнените чорапи?

 

Много хора ни казват, че вълнените чорапи и дрехи нямат нужда от толкова често пране, спрямо чорапи от други видове. Просто отблъскват миризмите.

 

Вярваме, че това е така. Но сме силни привърженици на честото пускане на пералня. И никога не бихме посъветвали нашите клиенти да пестят от броя изпирания. Също така сме сигурни, че добрата хигиена няма да е за сметка на качеството на чорапите от вълна.

 

Основни правила при пране на вълнени чорапи:

 

 1. Обръщаме чорапите от вълна на обратно.
 2. Вълната не понася гореща вода. Това може да я свие. Перете вълнените си чорапи с приятно топла или студена вода. Това може да се случи както в перална машина, на подходяща програма, така и при прането на ръка.
 3. Няма нужда от омекотител! Вълнените чорапи са достатъчно приятни на допир. Естествените материали знаят какво е нужно за нашите крака и няма причина да се бъркаме в работата им.
 4. Центрофугираме и сушим вълнените си чорапи на ниски обороти и ниска температура.
 5. Когато ги слагаме да съхнат, то трябва да е на гладка повърхост. Окачването на простор може да повреди формата на чорапите от вълна.
 6. Ако все пак се появи разместване във формата – навярно сте го забелязали, когато още дрехата е влажна. С ръце помогнете на вълнените чорапи да заемат първоначалната си позиция.

 

Как да съхраняваме вълнените чорапи, когато дойдат топлите дни?

 

 1. Не навивайте вълнените чорапи на топка. Сгънете ги и ги приберете. Така ще запазят формата си.
 2. Нафталин – най-известен от всички препарати, които се борят с молци. Може да е ефективен, но неговата токсичност и силна миризма го прави продукт, който не е сред фаворитите ни. Канелените пръчици, кедър, лавандула, кори от цитрусови плодове. Всичко това може да задържи молците далеч от нашите вълнени чорапи. Слагаме в пликче. И поставяме в шкафа...
 3. Най-важното – чорапите от вълна трябва да са чисти. Те обичат миризмата, която остава от хората. Не ги оставяйте да я надушат.

 

Вълнени чорапи от мерино вълна – защо ги предпочитаме?

 

Мериносова вълна или мерино вълна. Както и да я наричаме, тя остава един от най-добрите материали, които служат за производство на вълнени  чорапи.

 

Нарича се така, защото е кръстена на породата овце, от която се придобива – Мерино овце. Те са известни с това, че могат да живеят при всякакви природни условия. Благодарение... на своята вълна!

 

С какво мерино вълната е по-добра? Нека отбележим нейните по-важни свойства...

 

 1. За чорапите, които се произвеждат от мерино вълна можем да кажем, че са много по-меки, ако ги сравним с чорапите от стандартна вълна. Мерино вълната бие по мекота с около тридесет процента. Не е малко, нали...
 2. Мерино вълната е много лека. Обуваме вълнени чорапи, които са изработени от нея. И забравяме за тях!
 3. Мерино вълната може да поеме вода до тридест процента от собственото си тегло. Но ще и помогне да се изпари изключително бързо. Обуваме чорапи от мерино вълна. И забравяме, че е зима. Как да се страхуваш от снежната киша?
 4. Ултравиолетови лъчи. Мерино вълната не ги допуска до нас...
 5.  

Вълнените чорапи са нещо повече от покупка. Те са осъзнат избор, който правим. Те са нашият избор за здрави крака. Те няма да ни злепоставят с неприятна миризма. Те няма да оставят краката ни мокри. Нито ще съхнат с часове през зимните месеци.

 

Ние самите избираме чорапи от вълна. И знаем какво е чувството да бъдеш обут с тях. По тази причина ги препоръчваме и на вас – нашите клиенти.

 

Пожелаваме ви зимни дни, които са пълни с топлина и красиви моменти! Топли крака... И топла душа! Само с един чифт вълнени чорапи.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Ревюта (267)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница