Меню
Профил
Виж всички истории

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

кучето яде чорапи

 

 

Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненадате колко голяма част от тях свършват сдъвкани или изядени от домашните им любимци! Повечето хора не са свикнали да възприемат чорапите като вкусно лакомство. И много от тях не проумяват защо кучетата имат такъв афинитет именно към тях. Все пак чорапите нито миришат вкусно, нито изглеждат апетито. Те не са част от ежедневната диета на кучетата и обикновено нямаме навик да ги сервираме в купичката им. Но има доста причини, поради които вашите домашни любимци обожават да дъвчат чорапите ви.

 

1. Търсят вашето внимание

 

Кучетата могат да бъдат доста умни животни. Повярвайте ни, вашето куче много добре знае как точно да ви манипулира. Кражбата на чорапи е начин да грабне вниманието ви. Малките кученца отчаяно искат да си играете с тях постоянно. Няма голямо значение дали дъвчат чорапи, бельо или дори сутиен - те просто знаят, че правейки го ще получат реакция от ваша страна.

 

2. Скучно им е

 

Ако кучето ви вече е отегчено от играчките, които сте му дали или просто няма достатъчно такива, то може да избере вашите чорапи. Не е проблемът в самите тях - те просто са се намирали на неподходящото място, в неподходящото време. Вероятно сте ги оставили на пода и те са били най-привлекателното нещо за кучето в момента.

 

 

3. Привлича ги миризмата

 

Чорапите, които са били носени цял ден, са способни да излъчват най-ужасната миризма, която можете да си представите. Така че защо кучетата биха искали да ги изядат? Може да е защото миришат именно на вас. Фактът, че даден предмет носи вашата миризма, утешава кучето, особено ако сте далеч от дома по това време. Не случайно много експерти съветват когато купите нова играчка първо да я подържите известно време под блузата си, за да попие тя вашия аромат. По този начин ще я направите много по-интересна за домашния си любимец. Така че ако мислите, че крадейки чорапите ви кучето се опитва да ви дразни, вероятно грешите. Много е възможно по този начин то да ви показва, че наистина ви харесва и вие сте любимият му човек.

 

 

4. Стресирани са

 

Дъвкането на чорапи също може да означава, че кучето е стресирано. Както споменахме по-горе, вашата миризма го успокоява. Така че ако ви се случва да излизате от къщата доста често, то най-вероятно ще започнете да му липсвате. Дъвченето на вашите чорапи му помага да се справи с липсата ви.

 

 

5. Ловен инстинкт

 

В ДНК-то на кучетата е заложено да носят плячка. Затова те обичат да играят на донасяне на топки или пръчки. Ако кучето ви влиза в спалнята и ви носи победоносно чорапите, това може да не е търсене на внимание. То просто ви показва своя ценен трофей. Част от ловния му инстинкт е да обикаля и да търси ценни предмети. Кучето използва носа си, за да ги намери и както се досещате, вашите чорапи вероятно са най-вонящият артикул, който се търкаля из дома ви. Така че не обвинявайте домашния любимец, че ги е откраднал - това просто е в кръвта му.

 

А ако си търсите нови чорапи, които още не са били дъвкани или изядени от вашия космат приятел, тогава най-добре разгледайте нашия онлайн магазин. Можем дори да препоръчаме любимите ни модели чорапи с картинки на котенца и кученца, които са специално създадени за любителите на животните.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Мания По Чорапи

25 Яну 2023
  Нищо не може да бъде по-просто за моделиране на най-добрата тенденция за зимни аксесоари. Незаменим през зимата, чифтът чорапи набира вс...

Защо всеки трябва да носи вълнени чорапи през зимата

13 Ное 2022
  Ако не сте изпитали магията на носенето на вълнени чорапи през зимата, сега е моментът да промените това. В студено и влажно време памуч...

Ревюта (140)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница