Меню
Профил
Виж всички истории

Защо носенето на чорапи е полезно дори и през лятото

Защо носенето на чорапи е полезно дори и през лятото

летни чорапи

 

 

По традиция веднага щом лятното слънце напече, скриваме чорапите някъде дълбоко в шкафа и ги оставяме да отлежават там чак до есента. Това обаче не е най-разумното нещо, което можете да направите. Голяма част от нас забравят колко много различни функции имат чорапите и ги свързват само с осигуряване на топлина. Това обаче съвсем не е така.

 

Защо хората носят чорапи?

Една от основните причини, за които всички веднага се сещат е това, че чорапите държат краката ни топли през зимата. Това обаче далеч не е единственото им предназначение. Има си причина, поради която те са налични във най-различни размери, цветове, материи, модели и т.н. Например дишащите материи от типа на памук или бамбукови влакна се използват за изработка на летни чорапи, които ви позволяват да поддържате добра телесна хигиена. Има и специални спортни модели, които са проектирани така, че да издържат на голямо натоварване и едновременно с това да не се тревожите, че краката ви са плувнали в пот по време на летните жеги. Напоследък забелязваме, че дори и големите дизайнерски къщи започнаха да включват интересни модели чорапи в пролетно-летните си ревюта. Така че стига да подбирате правилно моделите и материята, е хубаво те да са неизменен аксесоар към всяка обувка.

 

Защо е добре да носим чорапи през лятото?

Носенето на качествени чорапи е също толкова важно през лятото, колкото и през останалите сезони. Ако се чудите защо това е така, ето няколко основни причини:

  • Чорапите ще попречат на краката ви да изгорят и да хванат тен с формата на обувката, която носите. Повярвайте ни, това може да изглежда доста смешно веднъж щом сложите плажните чехли.

  • Чорапите предпазват краката ви от прахоляк и мръсотия.

  • Те също така могат и да са страхотен моден аксесоар. Ако са украсени с интересни цветови комбинации и картинки, биха направили визията ви много по-интересна и уникална. Съчетавайте ги смело с всякакви поли, къси панталонки и интересни кецове или сандали.

  • Памучните чорапи не спарват. Те абсорбират влагата и я отвеждат далеч от крака ви, което спомага за поддържането на по-добра хигиена през лятото.

  • Носенето на обувки без чорапи може да доведе до развитието на гъбички, инфекции, мазоли и разранявания. Не забравяйте и миризмата! Ако пестите от чорапи през лятото, може да ви се наложи да похарчите много повече пари за силен дезодорант за крака.

 

Какво трябва да вземем под внимание когато избираме летни чорапи

Пазаруването на летни чорапи очевидно си има своите особености. При зимните модели хората са свикнали да  наблягат на по-тъмни цветове, по-дебели материи, често избират и по-високи модели с дължина до коляното. Когато пазаруваме летни чорапи обаче всичко това се променя драстично. Когато са съчетани с по-оскъдно обекло чорапите няма как да не се виждат и да не се превърнат в един от основните акценти на тоалета ви. Ето защо можете смело да се развихрите и да заложите на по-ярки цветове и ефектни щампи. Съветваме ви да заложите на памучни материи или такива, изработени от бамбукови влакна. Това ще позволи на краката ви да дишат и ще си спестите потта и неприятната миризма. Бамбук, модал, пениран или мерсеризиран памук са топ материите, които са най-подходящи за летния сезон.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница