Меню
Профил
Виж всички истории

Чорапи от органичен памук – да пазим себе си и природата

Чорапи от органичен памук – да пазим себе си и природата

 

 

Чорапите от органичен памук са сред моделите, които са най-търсени и предпочитани от потребителите. Основното предимство на тези модели е в това, че при тяхната изработка не се използва химия, което е от изключително голяма важност за човешкото здраве и опазването на околната среда.

 

Органичен памук – какво трябва да знаем за този вид материал?

 

Това е една от най-чистите тъкани, които можем да срещнем на пазара. Този вид памук се отглежда без химични торове, хербициди и пестициди. Изделията, които се произвеждат от него, най-често се характеризират с това, че са обработени с бои, които не съдържат тежки метални или петролни продукти. По този начин здравето на производителите, работниците и крайните потребители е в безопасност.
 

 

НАШИ МОДЕЛИ ЧОРАПИ ОТ ОРГАНИЧЕН ПАМУК >>>


 

За разлика от работата с него, при тази с генно модифициран памук, се получава голямо замърсяване на природните ресурси, а здравето на хората, които обитават регионите на отглеждането му, е поставено в риск. Броят на хората, които са заболели от рак по тези места, е много по-голям, ако се сравни с този на лицата в останалите региони.

 

Защо чорапите от органичен памук са един отличен избор, когато избираме модел?

 

  • Чорапите от органичен памук имат способността да абсорбират влагата. По данни на експертите в областта този материал абсорбира до 27 пъти собственото си тегло, когато е поставен във вода. Когато носите чорапи от органичен памук, кожата на краката Ви ще остане суха, а това няма да позволи да се развият бактерии или да се появи неприятна миризма от ходилата Ви.

 

  • Чорапите от органичен памук са идеален вариант както през топлите дни, така и през студените. Те могат да предпазят краката от спарване, но и да задържат топлината в по-студените месеци. Така инвестицията в чорапи от органичен памук се отблагодарява целогодишно на хората, които са избрали този материал.

 

  • Чорапите от органичен памук са изключително трайни. Когато ги избираме, ние инвестираме в качеството, а не в количеството. Тези модели издържат на огромен брой пранета, като същевременно с това запазват качествата си – остават здрави, меки и не губят формата си.

 

  • Чорапите от органичен памук са идеалният вариант за хората, които държат на природосъобразния начин на живот. Органичният памук трябва да се отглежда в почва, която поне 3 години преди беритбата не е била обработвана с вредни субстанции. Когато избираме чорапи от органичен памук или друг вид облекло от тази материя, ние щадим природата и спомагаме за нейното опазване. Когато природата се пази, човешкото здраве също е изложено на по-малък риск от заболявания.


 

Каква е цената на чорапите от органичен памук?

 

Цената на чорапите от органичен памук е по-висока, ако е сравним с голяма част от останалите модели. И все пак говорим за чорапи – достъпна е за хората, които целят да влагат парите си в качеството, а не в количеството.

 

Дълготрайният живот на чорапите от органичен памук спестяват средства, тъй като не се износват бързо и не налагат постоянното купуване на нови чифтове. Чорапите от органичен памук са добра инвестиция и защото пазят ходилата ни и няма да ни „изпратят” пред лекарския кабинет, а после непременно и до аптеката, където ще трябва да се снабдим с една дузина кремове против алергии и кожни проблеми.

 

Избирайки да купим чорапи от органичен памук, ние осигуряваме и по-дълъг живот на обувките си, при които не говорим за малка инвестиция, ако държим на качеството. Свойствата на обувките и чорапите е да предпазват нашите крака, като си помагат по пътя на този процес.

 

Едновременно с всичко това, купувайки чорапи от органичен памук, ние плащаме за по-чиста природа, по-здрави хора, безопасен труд на работниците, които са в сферата, по-голяма осъзнатост в пазаруването. Надяваме се, че вярвате, че ползите са значими, а цената за чорапите от органичен памук, няма да затрудни бюджета на домакинствата Ви.

 

Започват ли да се търсят повече чорапите от органичен памук?

 

Отговорът на този въпрос е положителен. Живеем във времето на бързите коли, бързите храни, бетонните градове, липсата на чисти продукти, въздух и зеленина. По тази причина обществото изпитва неистово желание да бъде по-близо до природата, до корените си, до един по-здравословен свят.

Много граждани отделят голяма част от времето си в пазаруване – четат етикетите, търсят най-добрите производители или предпочитат да отидат в близкото село и да си напазаруват от продукцията на някоя места баба.

 

Дамите споделят, че при продуктите за разкрасяване държат да липсва „менделеевата таблица” в съдържанието.  Все повече от новите родители наблягат върху тази материя, когато става въпрос за децата им.

 

Нашите клиенти споделят, че чорапите от органичен памук са сред най-сполучливите им покупки от гардероба и се стараят да избират и другата част от облеклото си, наблягайки на него. Така можем да обобщим, че новото пазаруване е осъзнатото пазаруване.

 

Какви чорапи от органичен памук ще откриете в нашия магазин?

 

Ние не сме просто производители и нашата работа не се състои единствено в продажбата на чорапи. Ние сме личности, които се интересуват от здраве и екология. Амбициозни сме и искаме да отговаряме на нуждите на клиентите си. И най-важното – да им помагаме да взимат информиран избор, когато желаят това.

 

При нас ще намерите различни модели чорапи от органичен памук, ще се уверите в техните мекота и удобство, както и в трайността им. Ще се убедите, че цените са приемливи и ще се гордеете, че не просто сте си купили чорапи, а сте помогнали на природата.

 

С радост ще Ви запознаем и с останалите модели материи, ако имате необходимост това да се случи. Така ще прецените кой продукт е най-подходящ за Вас според стила или физическата Ви активност.

 

Ако нямате време, за да ни посетите във физическия ни магазин, можете да се свържете с нас онлайн или по телефона – нашите консултанти ще се радват да Ви предоставят знанията си.

 

Чорапи от органичен памук – взимат ги и за подарък

 

Не веднъж сме казвали, че чорапите са чудесен подарък. Нужно е да бъдат с качествена изработка и да отговарят на стила на получателя си. Щури, изчистени или секси – изборът е Ваш. А чорапите от органичен памук… Те са моделите, които са подходящи за всеки.

 

Съчетават се чудесно с красива опаковка, могат да бъдат основен подарък или допълнение към такъв. Задължително се гарнират с усмивка, добро настроение и по възможност бутилка с любимото питие.

 

Чорапи от органичен памук – опитайте света на мекотата, нежността и красотата. Отдайте се на усещането за комфорт и сигурност. Осигурете здраве на природата и на ходилата си. Не правете компромис с важните неща от живота.

 

Когато правите осъзнат и добър избор, Вие имате сила да помогнете на цялата земя, да дадете пример и да привлечете други хора към природосъобразния начин на живот.

 

Чорапи от органичен памук – ние не просто ги продаваме, ние приемаме предлагането им на българския пазар като своя мисия. Приемаме природата в залите си за производство, в магазина си и се стараем това да се случва по впечатляващ начин, за да достигат до Вашите домове.

 

Приемаме чорапите от органичен памук като философия за човешкото здраве, здравето на земята и работниците, които се занимават с производството им. Като мисия за по-добър и качествен живот.

 

А Вие какви чорапи избирате за краката си, за децата и близките си? Имате ли нужда от доза свежест – ние сме насреща.

 

И за финал – 3 любопитни факта за памука

 

  • Наименованието на памука идва от арабски и носи значение „фантазия”. Някога се е наричал също  растителна вълна!

 

  • Томас Едисън е използвал памучна жичка, за да изобрети първата крушка.

 

 

  • Около 70 държави в света отглеждат памук.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (398)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница