Меню
Профил
Виж всички истории

Чорапи от органичен памук – да пазим себе си и природата

Чорапи от органичен памук – да пазим себе си и природата

 

 

Чорапите от органичен памук са сред моделите, които са най-търсени и предпочитани от потребителите. Основното предимство на тези модели е в това, че при тяхната изработка не се използва химия, което е от изключително голяма важност за човешкото здраве и опазването на околната среда.

 

Органичен памук – какво трябва да знаем за този вид материал?

 

Това е една от най-чистите тъкани, които можем да срещнем на пазара. Този вид памук се отглежда без химични торове, хербициди и пестициди. Изделията, които се произвеждат от него, най-често се характеризират с това, че са обработени с бои, които не съдържат тежки метални или петролни продукти. По този начин здравето на производителите, работниците и крайните потребители е в безопасност.
 

 

НАШИ МОДЕЛИ ЧОРАПИ ОТ ОРГАНИЧЕН ПАМУК >>>


 

За разлика от работата с него, при тази с генно модифициран памук, се получава голямо замърсяване на природните ресурси, а здравето на хората, които обитават регионите на отглеждането му, е поставено в риск. Броят на хората, които са заболели от рак по тези места, е много по-голям, ако се сравни с този на лицата в останалите региони.

 

Защо чорапите от органичен памук са един отличен избор, когато избираме модел?

 

  • Чорапите от органичен памук имат способността да абсорбират влагата. По данни на експертите в областта този материал абсорбира до 27 пъти собственото си тегло, когато е поставен във вода. Когато носите чорапи от органичен памук, кожата на краката Ви ще остане суха, а това няма да позволи да се развият бактерии или да се появи неприятна миризма от ходилата Ви.

 

  • Чорапите от органичен памук са идеален вариант както през топлите дни, така и през студените. Те могат да предпазят краката от спарване, но и да задържат топлината в по-студените месеци. Така инвестицията в чорапи от органичен памук се отблагодарява целогодишно на хората, които са избрали този материал.

 

  • Чорапите от органичен памук са изключително трайни. Когато ги избираме, ние инвестираме в качеството, а не в количеството. Тези модели издържат на огромен брой пранета, като същевременно с това запазват качествата си – остават здрави, меки и не губят формата си.

 

  • Чорапите от органичен памук са идеалният вариант за хората, които държат на природосъобразния начин на живот. Органичният памук трябва да се отглежда в почва, която поне 3 години преди беритбата не е била обработвана с вредни субстанции. Когато избираме чорапи от органичен памук или друг вид облекло от тази материя, ние щадим природата и спомагаме за нейното опазване. Когато природата се пази, човешкото здраве също е изложено на по-малък риск от заболявания.


 

Каква е цената на чорапите от органичен памук?

 

Цената на чорапите от органичен памук е по-висока, ако е сравним с голяма част от останалите модели. И все пак говорим за чорапи – достъпна е за хората, които целят да влагат парите си в качеството, а не в количеството.

 

Дълготрайният живот на чорапите от органичен памук спестяват средства, тъй като не се износват бързо и не налагат постоянното купуване на нови чифтове. Чорапите от органичен памук са добра инвестиция и защото пазят ходилата ни и няма да ни „изпратят” пред лекарския кабинет, а после непременно и до аптеката, където ще трябва да се снабдим с една дузина кремове против алергии и кожни проблеми.

 

Избирайки да купим чорапи от органичен памук, ние осигуряваме и по-дълъг живот на обувките си, при които не говорим за малка инвестиция, ако държим на качеството. Свойствата на обувките и чорапите е да предпазват нашите крака, като си помагат по пътя на този процес.

 

Едновременно с всичко това, купувайки чорапи от органичен памук, ние плащаме за по-чиста природа, по-здрави хора, безопасен труд на работниците, които са в сферата, по-голяма осъзнатост в пазаруването. Надяваме се, че вярвате, че ползите са значими, а цената за чорапите от органичен памук, няма да затрудни бюджета на домакинствата Ви.

 

Започват ли да се търсят повече чорапите от органичен памук?

 

Отговорът на този въпрос е положителен. Живеем във времето на бързите коли, бързите храни, бетонните градове, липсата на чисти продукти, въздух и зеленина. По тази причина обществото изпитва неистово желание да бъде по-близо до природата, до корените си, до един по-здравословен свят.

Много граждани отделят голяма част от времето си в пазаруване – четат етикетите, търсят най-добрите производители или предпочитат да отидат в близкото село и да си напазаруват от продукцията на някоя места баба.

 

Дамите споделят, че при продуктите за разкрасяване държат да липсва „менделеевата таблица” в съдържанието.  Все повече от новите родители наблягат върху тази материя, когато става въпрос за децата им.

 

Нашите клиенти споделят, че чорапите от органичен памук са сред най-сполучливите им покупки от гардероба и се стараят да избират и другата част от облеклото си, наблягайки на него. Така можем да обобщим, че новото пазаруване е осъзнатото пазаруване.

 

Какви чорапи от органичен памук ще откриете в нашия магазин?

 

Ние не сме просто производители и нашата работа не се състои единствено в продажбата на чорапи. Ние сме личности, които се интересуват от здраве и екология. Амбициозни сме и искаме да отговаряме на нуждите на клиентите си. И най-важното – да им помагаме да взимат информиран избор, когато желаят това.

 

При нас ще намерите различни модели чорапи от органичен памук, ще се уверите в техните мекота и удобство, както и в трайността им. Ще се убедите, че цените са приемливи и ще се гордеете, че не просто сте си купили чорапи, а сте помогнали на природата.

 

С радост ще Ви запознаем и с останалите модели материи, ако имате необходимост това да се случи. Така ще прецените кой продукт е най-подходящ за Вас според стила или физическата Ви активност.

 

Ако нямате време, за да ни посетите във физическия ни магазин, можете да се свържете с нас онлайн или по телефона – нашите консултанти ще се радват да Ви предоставят знанията си.

 

Чорапи от органичен памук – взимат ги и за подарък

 

Не веднъж сме казвали, че чорапите са чудесен подарък. Нужно е да бъдат с качествена изработка и да отговарят на стила на получателя си. Щури, изчистени или секси – изборът е Ваш. А чорапите от органичен памук… Те са моделите, които са подходящи за всеки.

 

Съчетават се чудесно с красива опаковка, могат да бъдат основен подарък или допълнение към такъв. Задължително се гарнират с усмивка, добро настроение и по възможност бутилка с любимото питие.

 

Чорапи от органичен памук – опитайте света на мекотата, нежността и красотата. Отдайте се на усещането за комфорт и сигурност. Осигурете здраве на природата и на ходилата си. Не правете компромис с важните неща от живота.

 

Когато правите осъзнат и добър избор, Вие имате сила да помогнете на цялата земя, да дадете пример и да привлечете други хора към природосъобразния начин на живот.

 

Чорапи от органичен памук – ние не просто ги продаваме, ние приемаме предлагането им на българския пазар като своя мисия. Приемаме природата в залите си за производство, в магазина си и се стараем това да се случва по впечатляващ начин, за да достигат до Вашите домове.

 

Приемаме чорапите от органичен памук като философия за човешкото здраве, здравето на земята и работниците, които се занимават с производството им. Като мисия за по-добър и качествен живот.

 

А Вие какви чорапи избирате за краката си, за децата и близките си? Имате ли нужда от доза свежест – ние сме насреща.

 

И за финал – 3 любопитни факта за памука

 

  • Наименованието на памука идва от арабски и носи значение „фантазия”. Някога се е наричал също  растителна вълна!

 

  • Томас Едисън е използвал памучна жичка, за да изобрети първата крушка.

 

 

  • Около 70 държави в света отглеждат памук.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Мания По Чорапи

25 Яну 2023
  Нищо не може да бъде по-просто за моделиране на най-добрата тенденция за зимни аксесоари. Незаменим през зимата, чифтът чорапи набира вс...

Ревюта (166)

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница