Меню
Профил
Виж всички истории

Чорапи за страшни празници

Чорапи за страшни празници

 

Духове, призраци, вампири и върколаци – още от детството всички знаем поне по една страшна история за тези чудати създания. Дали Баба Яга долита на своята метла по пълнолуние, дали страшният Торбалан събира през нощта непослушните деца в своя чувал и ги отнася незнайно къде, всички сме слушали тези истории с широко отворени очи и тайничко сме искали да ги зърнем, но да ни се размине поне този път и да не ни отнесат заради мъничката беля, която току що сме сътворили.

 

И ето, че съвсем скоро идва денят, в който можем да развихрим въображението си, да се преоблечем като най-страшния призрак и да излезем навън да изплашим някого или ако не друго, поне да съберем някой друг бонбон. Ще извадим от гардеробите костюми със скелети, шапки на магьосници, вампирски зъби и изкуствена кръв. Ще се превърнем в истински дизайнери, а модния подиум ще бъдат нощните улици на града. Какво тържество! И тъй като остават броени дни до Хелуин, решихме, че е време внимателно да обмислим най-блестящото си представяне за тази година.

 

Как да сме оригинални и неповторими? Ами разбира се, като покажем най-страховитите, най-сензационните, най-неповторимите си чорапи от По чорапи. Проблемът обаче идва с това, че те изобщо не са малко. Кои да изберем? Чорапите с прилепи? Или чорапите с тикви? Или пък чорапите с летящата вещица... труден избор. Късите или дългите чорапи? Дали да се показват дискретно или да ги вдигнем високо до вещерската си пола. А защо дори да не излезем само по чорапи в тазгодишния карнавал. Нека всички ни видят супер готините чорапи за Хелуин! Защо не, защо не?

 

И само като си представим да срещнем друг вампир, излязъл без обувки, ей така по чорапи, само и само да покаже червените си (кървави, защото е вампир, разбира се) чорапи, направо ще литнем с метлата от щастие, ще ни се разтракат костите от радост, че сме срещнали себеподобен! Представете си Хелуин по чорапи. Само си представете! И без това разнообразието от чорапи за страшни празници е голямо, не можем да обуем всички наведнъж. Нека и за другите скелети, призраци и духове има чорапи. И едва ли ще има повторение, толкова са много моделите на хелуински чорапи на www.pochorapi.com.

 

И ако продължим да си представяме... нека подскажем каква идея ни се върти из главата. Първо: защо трябва да бъдем с един чифт чорапи? Какво ще стане ако вземем един чорап с прилепи и го съчетаем с един чорап с тикви, например? Или един червен чорап (кървав, защото сме вампири, разбира се), докато на другия крак обуем чорап с паяци и паяжини (все пак сме древен вампир, трябват ни и малко паяжини, а паяците са за респект). То е ясно, че всички ще са с чорапи за страшни празници от сайта на По чорапи. Ние обаче ще бъдем още по-оригинални, съчетавайки два напълно различни модела, ха!

 

А за вещичките можем да подскажем, че могат да добавят малко тюл или дантела, която да излиза от чорапа.

 

За Баба яга: откъснете няколко стръка от летящата си метла и ги мушнете, така че да стърчат от чорапа ви – това ще предава заряд на метлата, нещо като сателитна-5G-Wi-fi-bluetooth връзка. Гарантираме, че няма да останете незабелязани!

 

За островърхите шапки: закачете един висящ чорап на върха на шапката. Ей така, за разкош! И защото можете. Няма да има друга такава шапка.

 

За страшните бродещи балерини: направете пет дупки на дълъг чорап за страшни празници и го превърнете в нещо като ръкавица. Тип гети, само че на ръката. Знаете какво имаме предвид : )

 

За скелетите: да, скелети сте. Да, облечени сте в черно и само костите ви дрънкат, но защо не ги обуете тези ставички в два различни цвята дълги чорапи, за предпочитане мъжки, за да ви стоят широко, нали все пак сте скелети!

 

Е, няма да издаваме всичките си идеи, загатваме само за разнообразието, което би могло да направи празника още по-цветен и весел, още по-страшен и забавен, още по-творчески. Останалото оставяме на вас.

 

И молим, молим: изпратете ни снимки на вашите гениални костюми, допълнени с чорапи за страшни празници! Разбира се, изпратете ги след празника на Хелуин, за да не се издава творческата тайна. Ще съберем всички идеи и за най-креативните вампири и върколаци, призраци и духове, Яги и Торбалани и всички останали, празнуващи с нашите чорапи, ще има специална изненада подарък. Пожелаваме ви страховит и най-страшен Хелуин, бъдете творци на празника и най-важното: забавлявайте се!

 

А сега, за още по-любознателните, а и за още малко вдъхновение, нека видим от къде идва този празник. Някои го наричат Хелуин или още Вси Светии, други Задушница, а нека не забравяме и нашите кукери. Навсякъде по света се почитат мъртвите от отвъдното. Древното име на Хелуин за келтите е Самхейн, които са смятали тази нощ за най-святата през годината. В Северна Америка го наричат Денят на мъртвите, в Южна Америка – Каусасканчис, в Африка – Празникът Егунгун, а в Азия – Празникът Бон. В старите митове и легенди също се говори за подземни царства и богове пазители, за страшни същества, бродещи из дебрите на нощта и криещи се през деня. Дори на небето сме кръстили планетата Плутон, на която сме дали задача да управлява тайното и мистичното. По нашите земи например, кукерите, тези страшни, шумни и чудати същества излизат един ден в годината, за да прогонят злите сили. Те се превръщат в страховити създания, защото само страшното може да изплаши призраците, от които се страхуваме. Същото е и на Хелуин – едни духове плашат и гонят други духове. За да ги пропъдят. За да спим спокойно през следващата година. А защо ни е тиква ли? По някои земи, хората издълбавали ряпа, а по други тиква, поставяйки в нея горяща свещ. Най-често тиквата се поставя пред дома или на прозореца, за да държи далеч злите духове. А лакомствата от къде идват? В средновековна Британия, на 02 ноември, Архангелова задушница, бедните правели сладкиши, които се наричали "soul cakes" (кейкове за душите). В замяна, душите се молели за мъртвите близки на тези хора. Това се наричало "souling". В средата на миналия век, Хелуин придобива формата, която има днес – номер или лакомство и маскирани деца, които се веселят до късно вечерта, очаквайки своя сладкиш.

 

Дали има или няма страшни призраци, никой не знае. Но нека си стоят в отвъдното. За всеки случай. Всичко това се предава от поколение на поколение вече безброй години и може би винаги ще е така.

 

Весел празник, приятели!

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (364)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница