Меню
Профил
Виж всички истории

Ръчно плетени чорапи – купи си или си изплети...

Ръчно плетени чорапи – купи си или си изплети...

плетени чорапи

 

Обуваш енергия

Плетени чорапи имам – най-красивите и топли на света!
Те често в детството ме връщат – с тях отново имам най-топлите крака.
Плетени чорапи – в най-любимия ми свят,
подарък най-добър за моите крака...

 

 

Чорапите са необходимост за студените месеци, а плетивото никога не излиза от мода. Това прави плетените чорапи едни от най-подходящите за студените дни. Носят топлина, стил и комфорт. И ни карат да се чувстваме уютно, без значение къде се намираме. А плетките за чорапи са толкова многобройни и красиви, че е трудно да избереш само един чифт плетени чорапи.

 

Не е ли странно? Едно време баба едвам ни караше да обуем плетивата ѝ. Днес даваме мило и драго, за да сложим плетени чорапи върху краката си. Та те са подходящи винаги – да излезем в зимен ден. Или да си починем, когато сме на топличко в дома си...

 

Навярно и Вие искате да имате нов чифт плетени чорапи за зимата? Обиколили сте магазините и сте избрали най-красивите и топли плетени чорапи на света. Но остава едно желание – да изработваш сам красота и да оплетеш сам чорапи – за себе си или за близък... Какъв по-добър подарък от това?

 

И тъй като наистина не смятам, че има по-добър подарък, а и не обичам да пиша за неща, които не разбирам – седнах да разучавам плетки за чорапи. Разбира се, изкупих плетените чорапи по магазините, но желанието да изработя нещо с ръцете си бе толкова силно, че му дадох воля.

 

Как вървеше процесът по избирането на плетка за чорапи?

 

Видях прекрасни плетки и имах огромно желание да ги изпробвам. За щастие познавам възможностите си и знаех, че трябва да започна от нещо по-лесно. Потърсих в търсачките и видях, че има лесни плетки за чорапи. Е, на мен не ми бяха особено лесни, но останах впечатлена, че са много красиви. Явно красотата наистина е в простите неща...

 

Приготовлението – преди плетенето на чорапи...

 

Направих си ароматен чай. Не от пакетче. По принцип предпочитам горещ шоколад, но плетенето ме предразположи да пожелая чай. Оставих телефонът си в другата стая. През първия час имах неистово желание да го погледна – пропуснати повиквания, съобщения, известия. Но издържах.  Какво ли са правили някога хората, когато не са имали телефони? Навярно нещо по смислено от преглеждането на фейсбук. После обаче и моят смартфон ми беше излишен. Бяхме аз, плетката и бъдещите чорапи.

 

Признавам си – в началото не се получаваше и се изнервях. Но бързо влязох в ритъм. А щом аз съм успяла, значи не се съмнявайте, че и Вие ще успеете.

 

Плетка за чорапи – коя избрах?

 

Избрах плетка за чорапи, която е на една кука. Дори не знаех, че има такава. Пуснах си няколко клипчета, изчетох малко за плетенето на чорапи и звъннах на леля. Тя ми каза, че не става с гледане и ръцете ти просто трябва да свикнат с движенията.

 

Беше права. Хем много се изнервях, хем не можех да се откажа. И накрая се получи – ръцете ми свикнаха.

 

В крайна сметка – изплетох ли чорапите?

 

Успях да изплета единия. С малка помощ от леля. Да ги направя чифт – все не ми остава време. Но съм решила до края на зимата да довърша започнатото. И ще ги подаря на някого, защото вложих страшно много енергия. Може би това е най-важното при плетените чорапи. Изработката се прави с много старание, грижа и любов.

 

Със сигурност и след това бих искала да изплета чорапи. С най-чудната плетка. Но съм сигурна, че няма да е скоро. Приятно е, но не е нещо, което бих правила всеки ден. Може би веднъж в годината – когато ми потрябват уют и магия.

 

Бих ли купувала ръчно плетени чорапи?

 

Винаги! За себе си и своите близки. Нещо повече – по магазините има такива красоти, които аз самата трудно бих изработила. Но вече ще внимавам повече – ще ги пазя, ще знам, че зад ръчно плетените чорапи стоят часове работа и внимание. И винаги бих избрала такъв подарък – за себе си и за своите близки.

 

Плетени чорапи – наистина ли са подходящ подарък?

 

Вие бихте ли се зарадвали? Аз със сигурност, околните също! Защото плетивата не остаряват. Те носят усещане, че сме специални. И винаги ни е топло и приятно, когато сме обути в тях. Защото плетивата не са миналото или бъдещето. Те са живи точно в този момент. И ако имам една дума за тях, то тя е съвремие...

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • GDPR 08-12-2021
    От къде да си купя вълнени плетени чорапи? снежана
    Отговори ›
«1»

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (393)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница