Меню
Профил
Виж всички истории

Ръчно плетени чорапи – купи си или си изплети...

Ръчно плетени чорапи – купи си или си изплети...

плетени чорапи

 

Обуваш енергия

Плетени чорапи имам – най-красивите и топли на света!
Те често в детството ме връщат – с тях отново имам най-топлите крака.
Плетени чорапи – в най-любимия ми свят,
подарък най-добър за моите крака...

 

 

Чорапите са необходимост за студените месеци, а плетивото никога не излиза от мода. Това прави плетените чорапи едни от най-подходящите за студените дни. Носят топлина, стил и комфорт. И ни карат да се чувстваме уютно, без значение къде се намираме. А плетките за чорапи са толкова многобройни и красиви, че е трудно да избереш само един чифт плетени чорапи.

 

Не е ли странно? Едно време баба едвам ни караше да обуем плетивата ѝ. Днес даваме мило и драго, за да сложим плетени чорапи върху краката си. Та те са подходящи винаги – да излезем в зимен ден. Или да си починем, когато сме на топличко в дома си...

 

Навярно и Вие искате да имате нов чифт плетени чорапи за зимата? Обиколили сте магазините и сте избрали най-красивите и топли плетени чорапи на света. Но остава едно желание – да изработваш сам красота и да оплетеш сам чорапи – за себе си или за близък... Какъв по-добър подарък от това?

 

И тъй като наистина не смятам, че има по-добър подарък, а и не обичам да пиша за неща, които не разбирам – седнах да разучавам плетки за чорапи. Разбира се, изкупих плетените чорапи по магазините, но желанието да изработя нещо с ръцете си бе толкова силно, че му дадох воля.

 

Как вървеше процесът по избирането на плетка за чорапи?

 

Видях прекрасни плетки и имах огромно желание да ги изпробвам. За щастие познавам възможностите си и знаех, че трябва да започна от нещо по-лесно. Потърсих в търсачките и видях, че има лесни плетки за чорапи. Е, на мен не ми бяха особено лесни, но останах впечатлена, че са много красиви. Явно красотата наистина е в простите неща...

 

Приготовлението – преди плетенето на чорапи...

 

Направих си ароматен чай. Не от пакетче. По принцип предпочитам горещ шоколад, но плетенето ме предразположи да пожелая чай. Оставих телефонът си в другата стая. През първия час имах неистово желание да го погледна – пропуснати повиквания, съобщения, известия. Но издържах.  Какво ли са правили някога хората, когато не са имали телефони? Навярно нещо по смислено от преглеждането на фейсбук. После обаче и моят смартфон ми беше излишен. Бяхме аз, плетката и бъдещите чорапи.

 

Признавам си – в началото не се получаваше и се изнервях. Но бързо влязох в ритъм. А щом аз съм успяла, значи не се съмнявайте, че и Вие ще успеете.

 

Плетка за чорапи – коя избрах?

 

Избрах плетка за чорапи, която е на една кука. Дори не знаех, че има такава. Пуснах си няколко клипчета, изчетох малко за плетенето на чорапи и звъннах на леля. Тя ми каза, че не става с гледане и ръцете ти просто трябва да свикнат с движенията.

 

Беше права. Хем много се изнервях, хем не можех да се откажа. И накрая се получи – ръцете ми свикнаха.

 

В крайна сметка – изплетох ли чорапите?

 

Успях да изплета единия. С малка помощ от леля. Да ги направя чифт – все не ми остава време. Но съм решила до края на зимата да довърша започнатото. И ще ги подаря на някого, защото вложих страшно много енергия. Може би това е най-важното при плетените чорапи. Изработката се прави с много старание, грижа и любов.

 

Със сигурност и след това бих искала да изплета чорапи. С най-чудната плетка. Но съм сигурна, че няма да е скоро. Приятно е, но не е нещо, което бих правила всеки ден. Може би веднъж в годината – когато ми потрябват уют и магия.

 

Бих ли купувала ръчно плетени чорапи?

 

Винаги! За себе си и своите близки. Нещо повече – по магазините има такива красоти, които аз самата трудно бих изработила. Но вече ще внимавам повече – ще ги пазя, ще знам, че зад ръчно плетените чорапи стоят часове работа и внимание. И винаги бих избрала такъв подарък – за себе си и за своите близки.

 

Плетени чорапи – наистина ли са подходящ подарък?

 

Вие бихте ли се зарадвали? Аз със сигурност, околните също! Защото плетивата не остаряват. Те носят усещане, че сме специални. И винаги ни е топло и приятно, когато сме обути в тях. Защото плетивата не са миналото или бъдещето. Те са живи точно в този момент. И ако имам една дума за тях, то тя е съвремие...

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • GDPR 08-12-2021
    От къде да си купя вълнени плетени чорапи? снежана
    Отговори ›
«1»

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Защо кучетата обичат да крадат чорапи

03 Мар 2023
    Когато предлагаме на нашите клиенти качествен чифт чорапи, ние си представяме, че те ще бъдат носени от хора. Но ще се изненад...

Мания По Чорапи

25 Яну 2023
  Нищо не може да бъде по-просто за моделиране на най-добрата тенденция за зимни аксесоари. Незаменим през зимата, чифтът чорапи набира вс...

Защо всеки трябва да носи вълнени чорапи през зимата

13 Ное 2022
  Ако не сте изпитали магията на носенето на вълнени чорапи през зимата, сега е моментът да промените това. В студено и влажно време памуч...

Ревюта (140)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница