Меню
Профил
Виж всички истории

Трите тайни за здрави крака - качествени чорапи, комфортни обувки и хубав педикюр разбира се

Трите тайни за здрави крака - качествени чорапи, комфортни обувки и хубав педикюр разбира се

красиви чорапи и педикюр

 

Качествени чорапи, удобни обувки и хубав педикюр – това са трите основи, за да имаме здрави крака. И трите стъпки как да запазим здравето на ходилата си във времето, ако желаем всеки ден да стъпваме с удоволствие, а не с болка и умора.

 

Защото да бъдем здрави не е въпрос на късмет, а въпрос на грижа към нас и нашето тяло. До сега много пъти сме си говорили колко е важно да носим качествени чорапи и обувки, но никога не сме си говорили колко важен е педикюрът. По тази причина решихме днес да наблегнем на тази процедура, която ни дава не просто самочувствие, а здраве и лекота на краката ни. И повод да обуем най-красивите си чорапи и обувки, без да се притесняваме – ще ни разранят ли краката, ще се появи ли неприятна миризма. Какво ще стане, ако се наложи да събуем чорапите си?

 

Педикюрът – защо да не се притесняваме да отидем на тази процедура?

 

Много момичета и жени се притесняват да отидат на педикюр. Особено, когато става въпрос за първа процедура. Или не сме ходили от много време. Аз също бях от тези, които се притесняват. За щастие тези притеснения се оказаха напълно неоснователни, а процедурата безкрайно приятна! Дори да има проблем с ходилата и ноктите ни, работата на специалиста е да помогне да го разрешим. И със сигурност няма да ни накара да се чувстваме неудобно. Напротив – той ще желае да се чувстваме добре, за да се върнем при него отново.

 

Ако не сте ходили до сега, то се пригответе за една отпускаща и приятна процедура. Дори по-приятна от допира на чифт качествени чорапи, които обуваме върху уморените си крака. А ефектът – определено си заслужава!

 

Как да изберем добър педикюрист?

 

На първо място добрият педикюрист няма да рискува здравето ни. Винаги работи със стерилни материали, знае всички новости в педикюра. И осъзнава, че здравето на краката ни е на първо място. Красотата е бонусът от педикюра, от който се нуждаем.

 

Добрият педикюрист няма да ни обяснява дълго време колко зле изглеждат ноктите или петите ни. Но ще ни даде най-добрите съвети как да оправим положението – каква козметика да използваме за индивидуалните си нужди, какви обувки и чорапи да носим, колко често  да го посещаваме. Защото последната цел на истински добрите педикюристи е да ни накарат да се чувстваме неудобно. Това го правят посредствените. Добрите се грижат за нас и краката ни. Дават ни съвети за чорапите ни и обувките ни. И ни изпращат преродени и нетърпеливи за следващата процедура.

 

Какъв педикюр да изберем (според моята педикюристка)?

 

Има различни видове педикюр. И ако сме от щастливците, които нямат проблеми с краката, то една процедура за красота и повърхностна грижа за ходилата е достатъчна.

 

Ако пък имаме проблем или симптом за нарушено здраве при ходилата, то най-добър за нас ще бъде медицинският педикюр. При него се обръща специално внимание на кокоши тръни и мазоли, врастнали нокти и гъбички. Най-често всички тези проблеми по краката са следствие на некачествени чорапи и обувки.

 

Може ли медицинският педикюр да помогне наистина?

 

Ако имате проблем и продължавате да носите обувки и чорапи, които „тормозят“ краката Ви, почти всяка процедура би изгубила смисъл. Ако намерите педикюрист, който ще Ви каже, че на сто процента може да Ви избави от горните проблеми – проучете нещата добре, преди да си дадете парите.

 

Медицинският педикюр има две основни цели. Първата - да облекчи болките и дискомфорта. Втората – да попречи на проблемите да станат по-големи.

 

Ако проблемът се е задълбочил, кара Ви да се чувствате некомфортно или е опасен за здравето Ви, то най-вероятно ще получите съвет – да потърсите услугите на лекар.

 

Медицински педикюр – във всеки салон ли предлагат тази услуга?

 

Не, медицинският педикюр не е услуга, която се предлага във всеки салон. Нито може да бъде извършена качествено от всеки педикюрист. Най-добре е да потърсите препоръки от познати или мнения от различни форуми, за да изберете добър специалист. Съчетайте лечението с полупката на качествени чорапи и обувки.

 

Преди да се подложите на процедура, попитайте какви резултати можете да очаквате. Най-добрите педикюристи не си позволяват да заблуждават клиентите си.

 

Пожелаваме Ви здраве – за Вас и Вашите крака. Имайте приковаващ погледите педикюр, качествени чорапи и удобни обувки. Те са една добра гаранция, че ще се чувствате добре и ще бъдете здрави.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

ОТЗИВИ ВЪВ FACEBOOK

 

 

ОТЗИВИ В GOOGLE

 

 

Истории за чорапи

Най-добрите чорапи за потни крака

01 Фев 2024
    Няма нищо по-притеснително от това да ти се наложи да събуеш обувките си, докато си сред хора и да се чудиш дали няма да се ра...

Как да поддържате чорапите си здрави за по-дълго време

26 Авг 2023
    Това е един от въпросите, които най-често получаваме. Да приемем, че имате чекмедже, пълно с чорапи и старателно редувате кой...

Как да носите видими чорапи за мъже?

11 Май 2023
  Чорапите излизат от скривалището и вече се носят по-видимо. На парадите, както и на улицата, дългите чорапи се носят със стил. Но може б...

Ревюта (364)

Нови модели

Кои сме най-много :)

Фирмен магазин в София

* гр. София, Център, ул. Московска 27,
на ъгъла с ул. Раковска, като магазинът е от към ул. Раковска, срещу Виенската сладкарница